Американський банк Colonial припинив своє існування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американський банк Colonial припинив своє існування

291
Федеральна корпорація страхування банківських внесків США наказала закрити банк Colonial Banc Group. Це найбільше банківське банкрутство в США за 2009 р.
Активи банку на суму 22 млрд доларів будуть продані фінансовій корпорації BB&T, під контроль якої перейдуть 346 відділень Colonial в різних штатах. Операція дозволить BB&T стати восьмою фінансовою корпорацією США за розміром капіталу.
Colonial займався кредитуванням в області нерухомості в штатах Флорида і Невада, активи банку оцінювалися в 25 млрд дол. Але криза житлового ринку США привела до його банкрутства. Вартість акцій банку за 2 роки впала в 50 разів. Закриття банку, за попередніми підрахунками, обійдеться системі страхування внесків США в 2,8 млрд дол. Colonial Bank став 74-м американським банком, що зазнав краху в 2009 р.
Відзначимо, що в травні цього року Colonial збирався домовитися про інвестиції з боку корпорації Taylor, Bean&Whitaker Mortgage. Ця операція мала принести Colonial, окрім 300 млн дол., ще і можливість претендувати на отримання державних субсидій у розмірі 550 млн дол. Проте укласти угоду не вдалося.
Нагадаємо, в червні ц.р. голова Федеральної резервної системи США Бен Бернанке за результатами оцінки стану банків США заявив, що в поточному і наступному роках 19 американських банківських холдингів з активами більше 100 млрд дол. зазнають збитків у розмірі 600 млрд дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас