Фондові індикатори України в п'ятницю закрилися помірним ростом на тлі високої волатильності торгів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові індикатори України в п'ятницю закрилися помірним ростом на тлі високої волатильності торгів

Фондовий ринок
100
Ринок акцій України до кінця п'ятничних торгів відіграв ранкове падіння й закрився в "зеленій зоні": індекс "Української біржі" виріс на 0,31% - до 1123,79 пункту, індекс фондової біржі "ПФТС" - на 0,37%, до 445,30 пункту.
Ринок у цей день був досить волатильним: настрої гравців мінялися залежно від зовнішньої кон'юнктури й покупки швидко перемінялися продажами.
Як повідомила аналітик інвестгрупи "Сократ" Валерія Коцур, ранок почався з новини про неможливість проведення зборів акціонерів "Укрнафти" через відсутність реєстру, що призвело до просідання акцій компанії більш ніж на 6% при відкритті торгів.
У той же час позитивну динаміку торгам у п'ятницю задали акції "Стиролу" та "Мотор-Січі": позиції "Стиролу" зміцнилися після повідомлення про те, що НКРЕ знизила межову ціну на газ для виробників азотних міндобрив, у той час як акції "Мотор-Січі" купувалися третій день поспіль на тлі сильних фінансових результатів, повідомила експерт.
Брокер торговельного відділу інвесткомпанії "Альтана Капітал" Євгеній Пшеничкін відзначив, що в цей день на ринку були присутні як покупці, так і продавці. Щоправда, активність і тих, й інших була невисокою, оскільки позначається фактор кінця робочого тижня.
У свою чергу, начальник відділу торгівлі цінними паперами інвесткомпанії "Трійка Діалог Україна" Володимир Грищенко повідомив, що новини з-за кордону продовжували залишатися основними індикаторами настрою інвесторів на ринку, що визначило змішану динаміку торгів.
За даними інвестгрупи "ТАСК", у майбутній понеділок основними зовнішніми драйверами ринку виступлять оприлюднені статистичні дані з ВВП Японії, індексу ділової активності й припливу капіталу в США.
В цілому ситуація на українських біржах залишається помірковано сприятливою, дозволяючи розраховувати на продовження позитивної динаміки, вважає Пшеничкін.
На "Українській біржі" максимальне зростання показали акції "Стиролу" - на 6,67%, "Мотор-Січі" - на 3,16% та Укрсоцбанку - на 2,27%. Подешевіли акції Сумського НПО ім. Фрунзе - на 4,03%,"Укрнафти" - на 3,58%.
На "Українській біржі" лідерами з обсягів торгів стали акції "Укрнафти" - укладено 143 угоди на 3,5 млн грн, "Азовсталі" - 60 угод на 2,0 млн грн, Райффайзен Банк Аваль - 28 угод на 801,4 тис. грн.
Як відзначили аналітики "ТАСК", на "Українській біржі" спостерігається значне зниження обсягів торгів: у порівнянні із середніми обсягами з початку серпня обсяг торгів упав на 45%, що свідчить про високий рівень невизначеності інвесторів щодо подальшого руху ринку.
На "Українській біржі" у п'ятницю укладено 374 угоди на 9,5 млн грн.
На "ринку котирувань" ПФТС лідерами з обсягів торгів стали акції "Укрнафти" - три угоди на 468,6 тис. грн, Укрсоцбанку - дві угоди на 142,9 тис. грн, "Центренерго" - три угоди на 105,9 тис. грн. У лідерах росту - акції "Шахти "Комсомолець Донбасу" (+7,78%), "Укрнафти" (+1,75%), "Мотор-Січі" (+1,22%). Подешевіли акції Полтавського ГЗКу - на 2,44%.
На "ринку котирувань" ПФТС у цей день укладено 18 угод на 943,0 тис. грн.
На "ринку заявок" ПФТС лідерами з обсягів торгів стали акції "Укрнафти" - дев'ять угод на 1,1 млн грн, Алчевського металургійного комбінату - вісім угод на 753,0 тис. грн, Райффайзен Банк Аваль - дві угоди на 427,8 тис. грн. Подорожчали акції "Мотор-Січі" (+1,22%), однак подешевшали акції "Укрнафти" (-1,47%) і Алчевського меткомбінату (-1,48%).
На "ринку заявок" ПФТС у п'ятницю укладено 59 угод на 4,9 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас