Гейтнер обіцяє не допустити повернення Уолл-Стріт до колишніх ризиків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гейтнер обіцяє не допустити повернення Уолл-Стріт до колишніх ризиків

Казна та Політика
162
Адміністрація Барака Обами не дозволить Уолл Стріт повернуться до своїх колишніх звичок і вживати надмірно ризиковані операції. Саме цю мету переслідує урядова реформа системи фінансового регулювання, заявив в інтерв'ю газеті The Wall Street Journal міністр фінансів США Тімоі Гейтнер.
"Не думаю, що фінансова система повернеться до колишньої практики, ми не дозволимо цього", - заявив Гейтнер. За його словами, "функціонуюча та прибуткова фінансова система є необхідною базовою умовою зміцнення економіки".
Гейтнер вважає, що сектор фінансових послуг потребує більш твердого регулювання, якщо США прагнуть запобігти повторенням фінансової кризи. Пропонована урядом реформа сектору припускає розширення повноважень Федеральної резервної системи США і щодо контролю над діяльністю великих фінансових компаній, а також можливе створення нового федерального агентства, яка буде контролювати ринок таких фінансових продуктів, як іпотека й кредитні карти, буде посилений контроль над кредитними деривативами і хедж-фондами. За ствердженням Гейтнера, адміністрація Обами активно працює над цими ініціативами й сподівається остаточно оформити їх до осінньої сесії Конгресу США.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас