Fitch склало ренкінг 57 російських банків за здатністю абсорбувати збитки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch склало ренкінг 57 російських банків за здатністю абсорбувати збитки

293
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings опублікувало звіт, у якому наведений ренкінг 57 рейтингованих агентством російських банків, виходячи з їхньої здатності абсорбувати збитки. На думку Fitch, ця здатність на даний момент є слабкою в 10 з розглянутих банків, хоча більшість із цих 10 банків, імовірно, можуть покладатися на підтримку капіталом від акціонерів.
Ще в 14 банків здатність абсорбувати збитки є помірною, відзначається в релізі. Fitch указує на те, що ступінь погіршення якості активів у російських банків, їх здатність абсорбувати збитки і плани щодо рекапіталізації у випадку більш песимістичного розвитку подій, імовірно, будуть основними факторами, що визначають рейтингові дії в найближчі 12-18 місяців. На думку старшого директора в московській аналітичній групі Fitch з фінансових організацій Олександра Данилова, поступове погіршення показників якості активів у банків, імовірно, продовжиться протягом другої половини поточного року та у наступному році.
Fitch склало ренкінг 57 рейтингованих російських банків за їхньою здатністю абсорбувати збитки, щоб продемонструвати відносну уразливість банків до втрат за кредитами, повідомляється в релізі. Агентство оцінювало здатність банків абсорбувати збитки, виходячи з максимального відношення резервів до кредитів, яке вони могли б підтримувати на 1 червня 2009 року, не порушуючи мінімальних вимог до регулятивного капіталу.
В 10 з 57 банків - ВТБ24, ВАТ «АБ "РОСІЯ", Банк Москви, Сведбанк (Росія), ВТБ, Московський банк реконструкції та розвитку, АК БАРС, Росбанк, ОРГРЭСБАНК і Юнікредит Банк (Росія) - максимальне відношення резервів до кредитів нижче 10%, тому Fitch вважає, що їх здатність абсорбувати збитки на даний момент є слабкою. У той же час Fitch відзначає, що можливості з абсорбування збитків у двох із цих банків - Банку Москви і ВТБ - повинні суттєво зміцнитися в результаті майбутніх уливань капіталу, і вказує, що в більшості з восьми інших банків також є досить сильні акціонери, які, як очікує агентство, нададуть їм новий капітал, якщо буде потреба.
При цьому 14 з розглянутих банків мали помірну здатність абсорбувати збитки (максимальне відношення резервів до кредитів 10%-15%), в 14 банків ця здатність була істотною (15%-20%), в 11 гарною (20%-32%) і в 8 сильною (більше 32%). Здатність банків абсорбувати збитки суттєво збільшилася в останні квартали в міру одержання ними нового капіталу, правда переважно у формі субординованого боргу, і скорочення зростання кредитування. Однак ця здатність як і раніше є помірною в рамках усього сектору відносно потенційних втрат за кредитами, вважають експерти.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас