В Австралії за підозрою у викраденні банківських даних затриманий хакер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Австралії за підозрою у викраденні банківських даних затриманий хакер

Кримінал
200
20-річний житель Аделаїди затриманий за підозрою в крадіжці банківських даних, повідомляє Sydney Morning Herald. Програми, незаконно встановлені парубком на три тисячі комп'ютерів в Австралії і по усьому світу, були призначені для крадіжки номерів кредитних карток і паролів доступу до банківських рахунків, стверджується в офіційній заяві поліції штату Південна Австралія.
Крім того, арештований хакер підозрюється в створенні ботнета з 74 тисяч заражених комп'ютерів, призначеного для організації DDoS-атак на веб-сайти.
Арешту передувало тримісячне розслідування, проведене відділом з електронних злочинів поліції штату разом з федеральною поліцією. Затримання парубка дасть інформацію, яка допоможе вийти на інших кіберзлочинців, впевнені представники закону.
Молодому хакерові пред'явлені звинувачення в нелегальній зміні даних у чужих комп'ютерах і поширенні комп'ютерних вірусів. Також йому інкримінується замах на незаконне керування комп'ютерними системами і злодійство. Судове слухання призначене на вересень.
За даними антивірусної компанії McAfee, у другому кварталі 2009 року активність кіберзлочинців значно зросла. За три місяці майже 14 мільйонів комп'ютерів були заражені вірусами і стали учасниками ботнетів без відома своїх власників. Творці ботнетів звичайно використовують їх для розсилання спама та організації DDoS-атак на веб-сайти. Хакери, що контролюють ботнети, найчастіше здають їх в оренду для цих цілей іншим злочинцям.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас