Програма "Готівка за драндулети" приносить американським автодилерам збитки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Програма "Готівка за драндулети" приносить американським автодилерам збитки

1550
У програму уряду США з субсидування продажів нових автомобілів замість старих, яка одержала назву "Готівка за драндулети" ("cash for clunkers"), внесені принципові зміни. Тепер американські автовласники зможуть використовувати ваучери, отримані при здачі старого автомобіля, при купівлі автомобілів на замовлення, а не тільки наявних у дилерів, повідомляє газета The Wall Street Journal.
Урядова програма субсидування купівлі нового автомобіля, за якою кожний автовласник може одержати $3,5 або $4,5 тис. при здачі старого автомобіля в зарахування вартості нового, користується великою популярністю в США. Однак дилери скаржаться, що уряд затримує їм повернення компенсацій і ставить їх в "небезпечну фінансову ситуацію".
З урахуванням того, що в середньому при продажі автомобіля дилер заробляє $1 тис., продажі машин з використанням урядової субсидії обертаються для дилерів фактичними збитками. Учора Міністерство транспорту пообіцяло автодилерам збільшити штат співробітників, що обслуговують програму, і встановити 10-денний термін повернення компенсацій.
Програма субсидування купівлі нового автомобіля діє в США з 24 липня по 1 листопада. Спочатку її бюджет становив $1 млрд., однак популярність субсидій в американців змусила Конгрес переглянути бюджет програми і збільшити його до $2 млрд.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас