У німецькій промисловості проводиться масштабне скорочення робочих місць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У німецькій промисловості проводиться масштабне скорочення робочих місць

Казна та Політика
487
Промисловість ФРН проводить масштабні скорочення робочих місць, таке в Німеччині востаннє спостерігалося в 2002 році. У червні на підприємствах працювали на 155 тисяч менше співробітників, ніж рік тому.
Німецькі промислові підприємства проводять рекордні за останні 7 років скорочення робочих місць. У червні поточного року на підприємствах німецької промисловості були зайняті майже 5,1 мільйона людей, що на 155 тисяч людей або 3 відсотка менше, ніж у червні минулого року. Про це повідомило в п'ятницю, 14 серпня, Федеральне статистичне відомство Німеччини у Вісбадені. Враховані були дані компаній величиною від 50 співробітників.
Як відзначає інформаційне агентство dpa, це найбільш масштабне падіння показників зайнятості за останні 6,5 років. У грудні 2002 року рівень скорочення числа зайнятих склав 3,2 відсотка.
Найбільше звільнень зроблено в автомобільній галузі, а також на підприємствах, що виробляють гумові і синтетичні матеріали та вироби з металу. Там зайнятість скоротилася на 3,9 - 4,2 відсотка. А зростання числа робочих місць - плюс 1,6 відсотка - спостерігалося тільки в харчовій промисловості.
Сукупна кількість відпрацьованих годин у червні 2009 року склала 607 мільйонів, що на 12,6 відсотка менше, ніж у тому ж місяці 2008 року. Однак при цьому необхідно врахувати і той факт, що через календар свят у червні поточного року в низці федеральних земель було на один робочий день більше, ніж торік, відзначають соціологи.
Разом з тим, загальна сума виплачених заробітних плат зменшилася, у порівнянні із шостим місяцем 2008 року, на 6,4 відсотка - до 18 мільярдів євро.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас