Учасники ринку торговельної нерухомості чекають осені для оцінки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Учасники ринку торговельної нерухомості чекають осені для оцінки

Нерухомість
740
Учасники українського ринку торговельної нерухомості утрудняються в оцінках нинішнього його стану, повідомив під час майстер-класу з торговельної нерухомості, що пройшов в агентстві "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю, керівник департаменту стратегічного консалтингу консалтингової компанії "Українська торговельна гільдія" ("УТГ", Київ) Максим Гаврюшин.
"Одні чекають від осені початку торговельного сезону, інші - обвалу національної валюти, чергового витка кризи і так далі. Тобто, учасники ринку дотепер не розуміють, у якому стані він перебуває", - сказав він.
За словами Гаврюшина, осінь внесе ясність, у якому напрямку буде розвиватися ринок. При цьому, якщо через кілька місяців ситуація продемонструє подальше падіння на ринку торговельної нерухомості, це буде означати ще як мінімум рік "такої ж ситуації, як і зараз".
Як сказали аналітики "УТГ", за підсумками січня-червня 2009 року можна було б говорити про очікуваний осінній підйом на ринку.
"Можна сказати про те, що за підсумками першого півріччя-2009 уже спостерігаються перші позитивні тенденції, які дозволяють говорити про те, що ми або наближаємося до "дна", або на "дні", - сказав М.Гаврюшин.
Тим часом директор компанії "УТГ" Віталій Бойко відзначив, що у зв'язку з останніми подіями навколо курсу долара учасники ринку вже висловлюють деякі сумніви в стабілізації ситуації восени.
"Усе це (подальший розвиток ринку торговельної нерухомості) стане зрозуміло через кілька місяців", - підсумував Гаврюшин.
"УТГ" створена в 2001 році. Спеціалізується на комплексному супроводі девелоперських проектів. В управлінні компанії - великий пакет торговельної, офісної, виробничої, складської, житлової і заміської нерухомості. У консалтинг-портфоліо компанії налічується 253 об'єкта, 20,8 млн кв. м.
У портфоліо компанії - 260 розроблених об'єктів нерухомості, 425 дослідницьких проектів у сфері нерухомості, 21 млн кв. м виконаних робіт з консалтингу, 1,8 млн кв. м зданих в оренду площ, 100 тис. кв. м в управлінні, 50 відкритих торгових центрів.
"УТГ" є членом Асоціації торгових центрів України і Міжнародної ради торгових центрів (ICSC), а також членом асоціації The Urban Land Institute (ULI).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас