Уряд ФРН розробив нові правила нарахування зарплат банківським менеджерам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд ФРН розробив нові правила нарахування зарплат банківським менеджерам

Казна та Політика
228
У Німеччині на федеральному рівні розроблені більш строгі правила нарахування зарплат банківським менеджерам. Як повідомляє газета Handelsblatt, Федеральне агентство з нагляду за фінансовим сектором (BaFin) разом з Федеральним банком підготували відповідне розпорядження, яким передбачається втілити в життя в найближчому майбутньому.
Згідно із цим документом, банки надалі вже не повинні нараховувати своїм менеджерам зарплату залежно від одержуваного ними короткострокового прибутку, щоб не провокувати їх на спекулятивні операції. "Система нарахування платні повинна бути побудована таким чином, щоб виключати шкідливі стимули для проведення операцій з неспівмірно високим ступенем ризику", підкреслюється в розпорядженні.
У документі ставиться під питання й існування зарплат, які багато в чому базуються на бонусах. "Шкідливі стимули можуть виникати, у числі іншого, і через значну залежність співробітника від одержуваної їм бонусної частини окладу", пояснюється в документі.
Під шкідливими стимулами BaFin має на увазі також наявність у трудових контрактах положення, згідно з яким менеджер має право претендувати на високу вихідну допомогу в повному обсязі навіть у тому випадку, якщо результати його діяльності були негативними. "Індивідуальний внесок співробітника повинен надалі розглядатися в контексті успіху всього фінансового інституту в цілому", вказується в документі. Якщо справи банку погані, то автоматично повинна скорочуватися і бонусна частина окладу менеджера.
BaFin рекомендує також увести спеціальну структуру для контролю над існуючими в банках бонусними системами.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас