Суд Великобританії наказує банкам здати клієнтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд Великобританії наказує банкам здати клієнтів

408
Суд Великобританії зобов'язав понад 300 банків розкрити інформацію про офшорні рахунки клієнтів - резидентів Великобританії.
Схоже, слідом за Судом у Майамі (США, справа проти швейцарського банку UBS), Суд Великобританії також вирішив підтримати свої національні фіскальні органи, він зобов'язав понад 300 банків передавати в податкове відомство інформацію про клієнтів, які використовують рахунки в офшорах.
12 серпня 2009 року Податкова палата Трибуналу першої інстанції оголосила своє рішення, що дозволяє Податковому і митному відомству Її Величності (HM Revenue and Customs - HMRC) видавати повідомлення на адресу цілої низки встановлених у рішенні банків про надання інформації про офшорні рахунки клієнтів - податкових резидентів Великобританії.
Така акція почата, як указує податкове відомство, насамперед, для стимулювання участі потенційних британських податкових "ухилістів" у новій програмі добровільного розкриття інформації про використання офшорних рахунків, і декларування прихованих в офшорах доходів, з яких несплачені податки (New Disclosure Opportunity - NDO), в обмін на сплату розумного штрафу в розмірі 10 % від прихованої суми.
Програма проводиться з 1 вересня 2009 року по 12 березня 2010 року. У випадку якщо податкові "ухилісти" не погодяться добровільно задекларувати приховані від оподатковування податки, штрафи можуть перевищити 30 %, а також відносно таких осіб може бути порушене карне переслідування.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас