Долар восени може підстрибнути до 10 грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар восени може підстрибнути до 10 грн

Валюта
7037
До кінця серпня курс гривні збережеться на рівні 8,3-8,5 грн. за долар, а у вересні-жовтні може піднятися до 10 грн. Такий прогноз сьогодні на прес-конференції висловив фінансовий експерт Ерік Найман.
Як передає кореспондент ЛiгаБiзнесІнформ, Найман відзначив: "Я очікую, що межа поточної девальвації буде не вище десяти гривень за долар. Швидше за все... курс до кінця серпня стабілізується на поточних рівнях 8,30-8,50".
Подальший розвиток ситуації, за словами Наймана, залежить від дій Міністерства фінансів і Нацбанку.
"Як тільки закінчиться той вал гривні, яка пройшла через бюджет, а за моїми оцінками, він уже зараз повинен підходити до кінця, Національний банк буде більш агресивним і стабілізує офіційний курс, напевно, на рівні десь 7,85, а готівковий залишиться на рівні 8,30-8,50", - відзначив він.
Найман також пояснив, чому у вересні-жовтні він не виключає чергового витка девальвації: "Мінфіну потрібно буде погашати порядку 5 млрд.грн. ОВДП (облігацій внутрішньої позики) у вересні-жовтні, більша частина з яких була надрукована в травні, до слова. Тому не зможуть вони зупинитися. Цей паровоз неможливо зупинити, тому що інакше почнуть страждати політичні рейтинги та імідж".
У той же час, експерт висловив надію, що в Україні не повториться ситуація, що мала місце в 1998 році в Росії, і девальвація не досягне рівня 30 і більше гривень за долар. "Мені поки це може приснитися тільки в страшному сні, і тоді тут буде безробіття 25%, божевільна злочинність, бандитизм, аж до можливого ризику розвалу держави. Тому я сподіваюся, що до цього не дійде, виходячи зі звичайних людських понять. Ну, і найголовніше - просто не встигнуть за півроку довести до такої ситуації", - пояснив Найман.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас