Експерт: Не виключена низка банкрутств у банківській сфері — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Не виключена низка банкрутств у банківській сфері

1828
В Україні може бути ліквідовано ще кілька банків. Про це заявила Марія Майборода, старший аналітик ІК Phoenix Capital
"У першу чергу це можуть бути ті банки, які перебувають під тимчасовою адміністрацією - але не будуть ні рекапіталізовані, ні продані інвесторові", - вважає експерт.
За словами Майбороди, в Україні проблемними тією чи іншою мірою в силу кризи є всі фінустанови. Остаточний індикатор того, що банк перебуває в стані фактичного банкрутства - негативний власний капітал; індикатор великих проблем - порушення нормативів НБУ. Серед інших показників, за якими можна оцінити стабільність банку, аналітик назвала коефіцієнти капіталізації, ліквідності, прибутковості, а також шкалу погашень зовнішнього боргу банку.
Що стосується продовження мораторію на задоволення вимог кредиторів в 4 банках, то, на думку Марії Майбороди, це є чи не єдиним способом уникнути ліквідації фінустанови.
"Якщо фінансове становище банку явно не витримає дострокового пред'явлення великої частки зобов'язань (і при цьому за оцінками менеджменту і НБУ такі пред'явлення будуть, і будуть істотними) - для банку такий мораторій стає єдиним доступним часом для упорядкування своїх активів і ліквідності для того, щоб потім мати можливість погасити зобов'язання і продовжити нормальну роботу", - відзначила Марія в коментарі порталу Дело.
Нагадаємо, раніше Нацбанк погодився на ліквідацію банку "Європейський", у якому з 15 травня була введена тимчасова адміністрація.
Крім того, НБУ продовжив мораторій на задоволення вимог кредиторів банку "Надра", Укрпромбанку, Західінкомбанку і банку "Національний кредит".
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас