З початку кризи Росія вказала на двері 8 мільйонам іноземців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З початку кризи Росія вказала на двері 8 мільйонам іноземців

549
На хвилі кризи з Росії було виселено 8,1 млн іноземців.
Про це повідомило РБК daily з посиланням на заступника директора Федеральної міграційної служби (ФМС) РФ Катерину Єгорову.
Вона відзначила, що в такий спосіб ФСБ та інші відомства відстояли пріоритетне право російських громадян на працевлаштування.
За офіційними даними, торік у Росії проживали 13,5 млн. іноземців. Зусиллями ФСБ і інших відомств за 7 місяців їх кількість скоротилася до 5,4 млн. осіб. При цьому офіційно працює тільки кожен третій.
У ФМС не заперечують, що спокуса використовувати іноземну робочу силу для російських роботодавців як і раніше велика.
Оскільки квота на видачу іноземцям дозволів на роботу була урізана з початку року наполовину, багато компаній запрошують їх на роботу нелегально.
На даний момент ця квота майже вичерпана. Однак охочих приїхати в Росію за кращою долею менше не стане, вважають експерти.
І якщо ще три роки тому Росія приростала в основному громадянами України, то зараз основний потік трудових мігрантів іде із Середньої Азії - Таджикистану та Узбекистану, повідомила виданню директор Центру міграційних досліджень Олена Тюрюканова.
Експерти вважають, що далеко не всі мігранти, позбавлені роботи, повернуться додому. Ті, що залишилися в Росії, будуть змушені працювати нелегально або ставати злочинцями.
У ФМС не заперечують, що проблема злочинності мігрантів існує і навіть трохи росте (4% від усіх злочинів). Однак різкого сплеску, як стверджує п. Єгорова, поки немає.
Нагадаємо, квота на залучення іноземної робочої сили в Москві в 2010 році складе 250 тис. осіб, що на третину менше, ніж цього року.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас