Індія може збільшити виробництво цукру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індія може збільшити виробництво цукру

Аграрний ринок
265
Виробництво цукру в Індії в жовтні може вирости на 20% після того, як сезон дощів припинить найсильнішу посуху.
Нагадаємо, що в Індії, другій за розміром країні - виробнику цукру і його найбільшому споживачі, посуха. Через це врожай тростини в Індії скоротився в нинішньому році до 15 млн тонн у порівнянні з 26,3 млн тонн у минулому. В 2009/10 сільгоспроці Індія планує імпортувати 5 млн т цукру-сирцю, з них 2,9 млн тонн - уже цього року, повідомив міністр сільського господарства країни Шарад Павар.
У зв'язку зі зростаючим попитом і посухою Індія закупить додаткові 150 тис. тонн цукру в Бразилії.
Нагадаємо також, що в найбільшій країні-виробнику цукру - Бразилії - через затяжний сезон дощів урожай цукрової тростини сильно впав. У Китаї - третьому за розміром виробнику - також спостерігається дефіцит цукру. У зв'язку із цим світові ціни на цукор в усьому світі підвищилися майже вдвічі - на Нью-Йоркській товарній біржі фунт цукру досяг вартості 20,71 центів - майже вдвічі дорожче, ніж у минулому грудні. Останній раз вартість фунта перевищувала 20 центів навесні 1981 р.
В Україні також спостерігалося стрімке зростання цін на цукор. Особливо яскраво це було помітно в регіонах: у деяких областях ціни підскочили на 2 грн на кілограмі за два дні. За останні дні оптові ціни перевищили 5,5 тис. грн/тонна, у роздробі ж цукор реалізується за ціною, що перевищує 6,5 грн/кг. Аналітики припускають, що восени оптові ціни на цукрову продукцію складуть 6 тис. грн./тонна, роздрібні - 7-7,5 грн./кг. Але це тільки початок, зростання цін буде тривати до 2011 року - такий вердикт експертів.
Експерти повідомляють, що дефіцит цукру в Україні пов'язаний з недостатнім його виробництвом - 1,5 млн тонн при потребі 2 млн тонн. Посіви цукрового буряка скорочувалися щорічно останні п'ять років.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас