Експерти: Ліцензування біопаливних компаній в Україні вб'є галузь — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Ліцензування біопаливних компаній в Україні вб'є галузь

Енергетика
324
Ініціатива Кабінету Міністрів України, що стосується ліцензування виробництва, зберігання і реалізації рідкого палива з біомаси та біогазу, може знищити ще не сформовані галузі поновлюваної енергетики. До такого висновку прийшли експерти консалтингової компанії Fuel Alternative, аналізуючи постанову уряду № 829 від 29 липня 2009 р., згідно з якою Мінпаливенерго поручається в місячний термін затвердити за узгодженням з Державним комітетом з питань регуляторної політики і підприємництва ліцензійні умови здійснення господарської діяльності, пов'язаної з виробництвом, зберіганням і реалізацією біогазу та рідкого палива з біомаси. Про це повідомляється в прес-релізі компанії.
"В усьому світі прагнуть спростити діяльність компаній, що займаються поновлюваними видами палива та енергії, в Україні - ускладнюють. Введення ліцензування лише створить додатковий прецедент для корупції, цього разу вже в біопаливному напрямку. Для того, щоб сьогодні в Україні запустити в експлуатацію біогазову установку, необхідно зібрати більше 800 різних підписів. Все, чого доб'ється уряд ліцензуванням - це створення додаткового бар'єра для розвитку біопаливної галузі. Про істотні надходження в держбюджет мова не йде", - прокоментував ініціативу Кабміну директор Fuel Alternative Віталій Давій.
За словами експерта, введення ліцензування біопаливних компаній може збільшити термін запуску дуже перспективних проектів.
У той же час, на думку директора Fuel Alternative у ліцензуванні є й позитивний момент: з його допомогою можна буде впорядкувати кількість компаній, що претендують на податкові преференції.
За матеріалами:
АПК-Інформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас