Американський підрозділ UBS продовжує переживати важкі часи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американський підрозділ UBS продовжує переживати важкі часи

230
Швейцарському UBS AG удалося позбутися однієї проблеми шляхом урегулювання податкової справи з урядом США, однак американський підрозділ банку з управління активами заможних клієнтів усе ще перебуває не в кращому стані, повідомляє Reuters.
Найбільший швейцарський банк і адміністрація США підписали угоду про позасудове врегулювання позову американської влади. Це допоможе на деякий час уникнути відтоку коштів американських клієнтів з UBS. Проте, американському підрозділу доводиться продовжувати скорочувати робочі місця і зазнавати збитків, у той час як конкуренти отримують прибуток.
Багато консультантів залишили підрозділ і повели своїх клієнтів в інші банки. Ситуація з відтоком клієнтів може продовжитися, на думку аналітиків, ще пару місяців. У лютому банку довелося заплатити штраф у розмірі $780 млн., щоб уникнути карного переслідування в справі про ухилення від податків клієнтами UBS і повідомити імена 250 з них владі США. Подібні дії вкрай негативно відбилися на репутації банку.
В II кварталі UBS Wealth Management Americas зафіксував відтік капіталу в розмірі $5,5 млрд. Збитки компанії за перші півроку 2009 р. склали $230 млн. У таких умовах усе частіше звучать голоси про швидкий продаж компанії. Проте, офіційні представники UBS продовжують заявляти про свою прихильність бізнесу в США і про те, що не планують його продавати.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас