Porsche стане десятою маркою автоконцерну Volkswagen — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Porsche стане десятою маркою автоконцерну Volkswagen

1104
Наглядова рада автомобілебудівного концерну Volkswagen схвалила базову угоду про об'єднання з виробником спортивних автомобілів Porsche.
Згідно з угодою, схваленою в четвер, 13 серпня, наглядовою радою Volkswagen, злиття вольфсбурзького концерну з Porsche повинне здійснитися в кілька етапів протягом 2010-2011 років. Про це повідомляють інформаційні агентства з посиланням на джерело в наглядовій раді VW у Вольфсбурзі.
Серед іншого угода регулює права федеральної землі Нижня Саксонія відносно концерну. Так, наприклад, за землею залишається 20-процентний блокувальний пакет акцій (як правило, він становить 25 відсотків акцій), а також право призначати двох членів наглядової ради Volkswagen.
Угода передбачає також, що VW дістануться 42 відсотка акцій Porsche AG. Це повинно бути здійснено шляхом збільшення капіталу.
У четвер увечері угода була схвалена наглядовою радою Porsche.
Керувати новим підприємством буде голова правління VW Мартін Вінтеркорн. Можливо, він стане також новим головою правління Porsche Automobil Holding SE.
Porsche стане десятою маркою концерну VW, який стає, таким чином, найбільшим автовиробником у Європі. Керівництво німецької компанії має намір у середньостроковій перспективі зробити Volkswagen найбільшим автомобільним концерном світу, обігнавши японського гіганта Toyota.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас