Європейські фондові індекси ростуть у четвер на сильній статистиці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські фондові індекси ростуть у четвер на сильній статистиці

Фондовий ринок
98
Європейські фондові індекси ростуть у четвер на даних про несподіване збільшення ВВП Німеччини і Франції в другому кварталі 2009 року, а також заяві Федеральної резервної системи (ФРС) про ослаблення рецесії та стабілізацію економіки США, повідомило агентство Bloomberg.
ВВП Німеччини в другому кварталі виріс на 0,3% (очікувалося зниження на 0,2%), ВВП Франції також піднявся на 0,3% (очікувалося скорочення на 0,3%). Позитивні дані дозволяють говорити про закінчення рецесії у двох із трьох найбільших економік Європи.
ФРС США в середу підтвердила своє намірі втримувати базову процентну ставку на рекордно низькому рівні протягом "тривалого часу", відзначивши, що не буде квапитися із завершенням програм стимулювання економіки.
"Кількісне пом'якшення грошово-кредитної політики працює дуже добре, - відзначає голова підрозділу європейських акцій Pali International Ltd. у Лондоні Кріс Макгейл. - Уряди підтвердили це. Вплив цих заходів відчувається".
Спред LIBOR-OIS, що становить різницю між ставками за доларовими кредитами на три місяці та індексними свопами overnight і використовується Федеральною резервною системою (ФРС) США для оцінки відношення до ризику на грошово-кредитному ринку, у четвер опустився нижче 25 базисних пунктів уперше із січня 2008 року.
Це рівень, який, на думку колишнього голови американського Центробанку Алана Грінспена, свідчить про нормалізацію ситуації на кредитному ринку.
Вартість акцій Prudential Plc підскочила під час торгів на 11%. Чистий збиток британського страховика в першому півріччі склав 129 млн фунтів стерлінгів у порівнянні з 355 млн фунтів за аналогічний період 2008 року. Операційний прибуток Prudential скоротився на 8% - до 1,25 млрд фунтів, перевищивши середній прогноз аналітиків 1,19 млрд фунтів.
Папери BHP Billiton подорожчали на 2,9%, Rio Tinto - на 4,7%. Ціна міді піднялася в четвер до максимального рівня з жовтня, також підскочили котирування алюмінію, свинцю, нікелю та олова.
Вартість акцій німецького інтернет-провайдера United Internet AG піднялася на 14%. Компанія оголосила про збільшення EBIT за підсумками першого півріччя на 1,4% - до 148 млн євро і підвищила прогноз прибутку на 2009 рік.
Ціна паперів Bilfinger Berger AG виросла на 6,6%. Друга за розміром будівельна компанія Німеччини прогнозує, що її прибуток до податкових і процентних виплат цього року, принаймні, досягне торішнього рівня 250 млн євро.
Акції TUI подорожчали на 11% після того, як туроператор оголосив, що частково приналежний йому підрозділ Hapag-Lloyd, що працює в сфері морських вантажоперевезень, може незабаром одержати фінансування.
Підйом європейського фондового ринку в четвер стримується даними про несподіване зниження роздрібних продажів у США в липні і збільшенням числа заявок на допомогу у зв'язку з безробіттям у цій країні минулого тижня.
Папери голландського страховика Aegon подешевшали під час торгів на 5,9%. Компанія зафіксувала четвертий квартальний збиток підряд. Aegon планує додемісію обсягом 1 млрд євро для часткового погашення держкредиту на 3 млрд євро, отриманого в жовтні минулого року.
Індекс найбільших підприємств Європи Dow Jones Euro Stoxx 50 до 19:30 у четвер піднявся на 17,35 пункту (0,65%) - до 2705,56 пункту.
Британський FTSE 100 виріс на 38,7 пункту (0,82%) - до 4755,46 пункту.
Французький індекс CAC 40 до цього часу збільшився на 17,15 пункту (0,49%), склавши 3524,39 пункту.
Німецький DAX додав 51,02 пункту (0,95%), склавши 5401,11 пункту.
Усі 18 основних європейських фондових індексів ростуть в четвер.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас