Канада дасть гроші на перший український супутник — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Канада дасть гроші на перший український супутник

401
Україна залучить кредит Канади в розмірі 254 млн. доларів на створення першого українського супутника.
Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив керівник Національного космічного агентства Олександр Зінченко сьогодні журналістам у Кабінеті міністрів.
"Загальна вартість проекту становить 254 млн. доларів, які надасть компанія MDA під 5,1% річних на 10 років", - сказав Зінченко.
За його словами, контракт між MDA і "Укркосмосом" підписується, а гроші повинні надійти у квітні 2010 року під державні гарантії на підставі відповідного рішення уряду від 10 квітня 2009 року.
Голова НКАУ уточнив, що більша частина робіт буде проводитися в Україні, зокрема, створення платформи ракетоносія "Зеніт".
Зінченко також повідомив, що генеральним партнером України виступить канадська компанія MDA, однак до реалізації проекту буде також залучено канадське агентство EDC.
Як повідомляв УНІАН, прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила, що український супутник зв'язку може бути запущений у вересні 2011 року. На сьогоднішній день Україна разом з Канадою вже відпрацювала програму виробництва і запуску супутника зв'язку, відзначила прем'єр.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас