ЦВК може дати старт президентській кампанії 19 вересня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦВК може дати старт президентській кампанії 19 вересня

Казна та Політика
277
ЦВК оголосить про початок виборчого процесу з 19 вересня, якщо до цього часу не набуде чинності новий закон. Про це заявив заступник голови ЦВК Андрій Магера.
"Якщо до 19 вересня не набуде чинності новий законодавчий акт, то ЦВК буде керуватися законом про вибори президента, прийнятим в 1999 році в редакції 2004 року. Згідно з ним, виборчий процес повинен початися за 120 днів до дня проведення виборів - 19 вересня", - сказав Магера.
Заступник голови ЦВК нагадав, що, згідно з чинним законодавством, президент повинен підписати або повернути Верховній раді зі своїми пропозиціями закон не пізніше, ніж через 15 днів після того, як цей законодавчий акт був направлений у Секретаріат президента на розгляд Віктора Ющенка.
"Відлік 15-денного терміну, відведеного законодавством президентові для ухвалення рішення, обчислюється не з моменту прийняття закону Верховною радою і її підписання головою парламенту, а з моменту одержання його для розгляду", - підкреслив він.
Разом з тим Магера сказав, що як для країни, так і для ЦВК, дуже важливим фактором є стабільність виборчого законодавства.
"Закон про вибори президента з 1999 року, прийнятий у редакції 2004 року, не змінювався, тому саме його принципи організації виборчого процесу стануть основою для роботи ЦВК, якщо новий закон не буде підписаний", - пояснив заступник голови ЦВК.
Зміни в закон "Про вибори президента" Верховна рада прийняла 24 липня 2009 року. Вирішити долю закону президент повинен до 15 серпня.
Раніше прес-секретар президента Ірина Ванникова заявляла, що Ющенко має намір ветувати цей закон.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас