Magna і Сбербанк домовились із GM про придбання Opel — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Magna і Сбербанк домовились із GM про придбання Opel

Фондовий ринок
573
General Motors Co. і Magna International Inc. змогли подолати розбіжності щодо питань, що стосуються придбання Opel канадською компанією, що виступає в альянсі зі Сбербанком Росії.
Magna дійшла згоди про купівлю Opel по всіх пунктах, заявив співголова правління компанії Зиґфрід Вольф в інтерв'ю агентству Bloomberg.
Угода про придбання німецького автовиробника готова до підписання, сказав він.
Угоду має схвалити рада директорів General Motors.
Про купівлю акцій Opel консорціум Сбербанка і Magna почав домовлятися наприкінці травня. Партнерам повинно дістатися, відповідно, 35% і 20%. За словами голови Сбербанка Германа Грефа, угода повинна допомогти російському автопрому впровадити найсучасніші технології, а Opel - зберегти робочі місця. "Після того, як ця конфігурація буде завершена, я думаю, ми будемо готові російському стратегічному інвесторові цей пакет на тих або інших умовах передати", - заявляв він раніше.
У понеділок GM з посиланням на свого президента і керуючого директора в РФ і СНД Кріса Габбі повідомив, що розглядає пропозиції щодо купівлі мажоритарного пакета акцій німецького концерну Opel "без національних упереджень". "Деякі публікації в російських ЗМІ припускають, що GM не бажає здійснити продаж Opel альянсу "Magna/Сбербанк" через присутність в угоді інвестора з Росії. Хочу заявити, що це не так", - сказав він.
За словами Габбі, GM у питанні вибору покупця Opel ураховує свою роль у російському автопромі. Зокрема, він указав на те, що за обсягом продажів General Motors є в РФ провідною іноземною автокомпанією і великим виробником, а зі Сбербанком співробітничає в сфері роздрібного кредитування. "Незалежно від результатів угоди російський ринок буде залишатися для GM одним із ключових у глобальному масштабі", - відзначив топ-менеджер.
На початку тижня голова RHJ Леонард Фішер заявив Financial Times, що компанія готова поліпшити свою пропозицію, знизивши обсяг запитуваних держгарантій до 3,6 млрд євро з попередніх 3,8 млрд євро. Канадсько-російський альянс запитує держгарантії на 4,5 млрд євро.
У той же час, за даними джерел Wall Street Journal, у прагненні здобути перемогу над Magna бельгійська компанія RHJ International SA, яка також претендує на Opel, може підвищити і ціну, пропоновану за пакет акцій Opel (зараз вона готова заплатити 275 млн євро).
Раніше повідомлялося, що Берлін хотів би завершити процес продажу Opel до загальних виборів, які пройдуть у Німеччині 27 вересня, і тисне на GM на користь Magna, яка обіцяє зберегти робочі місця на підприємствах Opel.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас