"Ъ": Nokia зайшла в офіс Microsoft — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Ъ": Nokia зайшла в офіс Microsoft

647
Microsoft і Nokia оголосили про підписання угоди, у рамках якої на обладнання Nokia буде встановлюватися пакет додатків Microsoft Office Mobile. Обом компаніям угода допоможе ефективніше протистояти експансії Google на їхні ринки. Microsoft підсилить ринкові позиції Office у боротьбі з Google Docs, а впровадження офісного пакета в Symbian збільшить її привабливість на ринку операційних систем для смартфонів, де з недавнього часу агресивно працюють Google Android і Apple.
Найбільший виробник мобільних телефонів фінська Nokia і найбільший світовий виробник програмного забезпечення Microsoft оголосили про підписання договору про співробітництво. За умовами угоди, з наступного року Microsoft Office Mobile і програмне забезпечення Microsoft для бізнес-комунікацій, спільної роботи та керування пристроями з'явиться на пристроях Nokia, що працюють на основі Symbian.
Обидві сторони будуть просувати спільні рішення серед компаній, операторів і користувачів, повідомляється в офіційній заяві Microsoft. "Альянс спрямований на надання споживачам більшої свободи вибору, на зниження витрат і збільшення продуктивності роботи користувачів на більшій кількості пристроїв", - заявила директор зі зв'язків із громадськістю Nokia у Євразії Вікторія Єрьоміна.
Хоча компанії залишаються конкурентами на ринку операційних систем для смартфонів і комунікаторів (Microsoft просуває Windows Mobile, а Nokia - Symbian OS), угода принесе вигоду обом. На думку аналітиків The Wall Street Journal, угода допоможе Microsoft зміцнити ринкові позиції Office, які трохи похитнулися після виходу на ринок безкоштовного пакета офісних веб-додатків Google Docs. А Nokia, що втрачає позиції на глобальному ринку терміналів, зможе впровадити у свої пристрої нові привабливі функції. За даними ІК Gartner, за результатами II кварталу частка Nokia на світовому ринку мобільних телефонів у річному вирахуванні впала з 39,5% до 36,8%. На ринку смартфонів частка компанії як і раніше висока - 45%, однак основні конкуренти - Research In Motion (TM Blackberry) і Apple - активно нарощують свої частки - за результатами II кварталу вони мали 19% і 13% відповідно. Аналітики прогнозують, що до 2011-2012 років частки ринку Nokia і Apple можуть зрівнятися завдяки високій популярності Apple iPhone 3GS. До того ж відразу декілька провідних виробників оголосили про плани оснащувати свої смартфони операційною системою Google Android - програмним забезпеченням для мобільних пристроїв, орієнтованим на повноцінний доступ в інтернет, що підтримують більшу частину сервісів Google. Експерти прогнозують, що до 2011 року Google Android може зайняти 5-6% світового ринку. У той же час ринкові частки Symbian і Windows Mobile продовжать падати.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас