Європейські індекси виросли у середу на 1-1,5% на сильній корпоративній звітності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські індекси виросли у середу на 1-1,5% на сильній корпоративній звітності

Фондовий ринок
74
Європейські фондові індекси виросли в середу на 1-1,5% на позитивній корпоративній звітності, повідомляє агентство Bloomberg.
Dow Jones Stoxx 600 підскочив за підсумками торгів на 1,02% після падіння протягом перших двох днів тижня.
Вартість акцій німецького енергетичного концерну E.ON підскочила на 5,4%. Компанія збільшила прибуток у першому півріччі 2009 року на 4% завдяки підвищенню вироблення електроенергії у зв'язку з розширенням операцій компанії в Італії, Франції та Іспанії.
Крім того, E.ON поліпшила прогноз прибутку на поточний рік, і очікує її зниження на 5-10%, тоді як раніше прогнозувала скорочення на 10%.
Папери Balfour Beatty, найбільшої будівельної компанії Великобританії, подорожчали на 8,3% після повідомлення про збільшення її доподаткового прибутку в першому півріччі на 14%.
Ціна акцій Nobel Biocare, провідного світового виробника продукції для стоматології, злетіла на 14%. Чистий прибуток компанії в другому кварталі виріс на 16% - до 28,2 млн євро, перевищивши середній прогноз аналітиків на рівні 22 млн євро.
"Компанії проробили гарну роботу зі скорочення видатків, у зв'язку із чим, їх звітність підносить нам приємні сюрпризи, - відзначає керуючий Royal London Asset Management Джейн Коффі. - Можна чекати підйому економіки, однак її відновлення буде складним".
Акції Nestle подешевшали на 4%. Чистий прибуток найбільшого світового виробника продуктів харчування скоротився в першому півріччі 2009 року вперше за 6 років і склав 5,07 млрд швейцарських франків ($4,7 млрд). Проте, показник перевищив консенсус-прогноз аналітиків, що становив 4,82 млрд швейцарських франків.
Прибутки компаній індексу Stoxx 600, що опублікували звітність за підсумками минулого кварталу, знизилися в середньому на 36%. При цьому, фінансові показники менше половини з них перевершили прогнози ринку.
Вартість паперів Lanxess AG опустилася на 3,6%. Німецька хімічна компанія скоротила чистий прибуток за другий квартал на 69%.
На думку стратега Deutsche Bank Джима Рейда, ралі на європейському фондовому ринку є корекцією в рамках "ведмежого" тренда і можна чекати падіння котирувань акцій до кінця цього року.
"Очевидність того, що глобальна економіка відновлюється і довіра інвесторів росте, збільшується, - відзначає експерт. - Проте, як і раніше існує досить ризиків, щоб ми зберігали обережність, особливо з урахуванням недавнього потужного ралі та високих котирувань акцій".
Відношення цін акцій компаній індексу Stoxx 600 до їхніх прибутків на кінець минулого тижня склало 40,1, що є максимальним рівнем з вересня 2003 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас