Кабмін має намір запропонувати Раді підвищити акциз на сигарети з 20 до 36% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін має намір запропонувати Раді підвищити акциз на сигарети з 20 до 36%

Казна та Політика
428
Кабінет Міністрів має намір запропонувати Верховній Раді підвищити адвалорну ставку акцизного збору на тютюнові вироби з 20 до 36%.
Про це Українським Новинам сказав виконуючий обов'язки міністра фінансів Ігор Уманський.
З його слів, Кабмін на засіданні в середу схвалив таку пропозицію до Верховної Ради під час розгляду в другому читанні законопроекту №4707 про зміни до державного бюджету на 2009 рік, що передбачає збільшення резервного фонду Кабміну для компенсації витрат регіонам, які постраждали від паводка.
"Пропонується поміняти адвалорну ставку з 20 до 36%", - сказав Уманський.
За підрахунками Міністерства фінансів, таке збільшення ставки спричинить у середньому збільшення вартості пачки сигарет на 5%.
На думку Мінфіну, зазначена ініціатива дасть змогу збалансувати держбюджет на 2009 рік і виділити регіонам, які постраждали від паводка 2008 року, цільові субвенції.
За підрахунками Мінфіну, пропоноване збільшення ставки акцизу на сигарети дасть змогу додатково залучити в держбюджет 350-500 млн. гривень до кінця цього року залежно від змін ринку.
Як повідомляло агентство, 25 червня Рада прийняла в першому читанні законопроект №4707 Рада, відповідно до якого має намір, зокрема, додатково виділити з державного бюджету 400,9 млн. гривень на ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій, забезпечення діяльності миротворців, капітальний ремонт вертольотів Мі-24 і Мі-8 зі складу місії ООН у Ліберії і забезпечення функціонування Державного комітету з регуляторної політики і підприємництва.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас