АМКУ просить Турчинова створити робочу групу з питань ціноутворення на ринку нафтопродуктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ просить Турчинова створити робочу групу з питань ціноутворення на ринку нафтопродуктів

Енергетика
310
Антимонопольний комітет просить першого віце-прем'єр-міністра Олександра Турчинова створити робочу групу з питань об'єктивного ціноутворення на ринку нафтопродуктів.
Про це повідомив журналістам у Харкові виконуючий обов'язки голови комітету Олександр Мельниченко.
Зі слів Мельниченка, він підписав відповідний лист на ім'я Турчинова 11 серпня.
Він підкреслив, що одним із завдань Міністерства палива й енергетики є розвиток конкуренції на ринках паливно-енергетичного комплексу, однак на сьогодні жодного обґрунтованого матеріалу відносно розвитку конкуренції з боку Мінпаливенерго в АМКУ не надходило.
"Я вчора підписав лист міністрові палива й енергетики і попросив, щоб вони виконували в цій частині свої функції, зокрема під час формування так званого цінового коридору", - сказав Мельниченко.
Він зазначив, що інформація про ціновий коридор сьогодні не публікується, як раніше, у бюлетенях, а нафтотрейдери довідаються про нього з невідомих джерел.
Сьогодні ціновий коридор на ринку бензину не враховує входження на ринок українських нафтопереробних заводів, що знижує ціну на бензин.
Водночас він враховує інвестиційну складову, незважаючи на те, що спостерігається звуження ринку бензину.
"Антимонопольний комітет вимагає від Мінпаливенерго врахувати це і під час формування цінового коридору йти шляхом зменшення показників інвестиційної складової і врахування складових українських нафтопереробних заводів", - сказав він.
Як повідомляло агентство, Житомирське обласне відділення Антимонопольного комітету порушило справу проти компанії "Торговий дім "Континіум-Галичина" (Луцьк) за ознаками зловживання монопольним становищем.
За даними комітету, компанія встановила економічно необґрунтовані ціни на бензин на АЗС, розташованих уздовж автодороги "Київ-Чоп" у Житомирській області.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас