Уряд затвердив список з 49 недобудів для викупу в них квартир черговикам на 448,5 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд затвердив список з 49 недобудів для викупу в них квартир черговикам на 448,5 млн грн

Нерухомість
902
Уряд України на засіданні в середу, 12 серпня, затвердив список з 49 недобудованих об'єктів житлового будівництва в різних регіонах України для викупу в них квартир за рахунок коштів Державної іпотечної установи (ДІУ) на загальну суму 448,59 млн грн із метою наступної їх передачі пільговим категоріям черговиків.
Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" перший заступник міністра регіонального розвитку та будівництва Анатолій Беркута, у цілому до викупу в зазначених будинках підлягає 1661 квартира загальною площею 113 тис. кв. м.
Зазначені 49 об'єктів реалізують 40 будівельних компаній.
Як відзначила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко під час урядового засідання, обсяг фінансування цієї програми складе 2 млрд грн і ці кошти будуть вкладені в будівельну галузь протягом місяця. "Справа ця має обсяг фінансування 2 млрд грн і ми ці кошти протягом місяця профінансуємо в будівельну галузь, які б перешкоди нам не влаштовували", - сказала вона.
"Жоден орган влади або політик не перешкодить нам цю справу довести до логічного завершення", - запевнила Тимошенко.
Разом з тим, раніше заступник міністра регіонального розвитку та будівництва Дмитро Ісаєнко повідомляв агентству "Інтерфакс-Україна", що йому відомо тільки про 1 млрд грн на розрахунковому рахунку ДІУ, отриманих установою за рахунок продажу Ощадбанку своїх облігацій.
"Я знаю про 1 млрд грн, що перебуває на розрахунковому рахунку (ДІУ)", - сказав Ісаєнко.
Як повідомлялося, уряд на засіданні 5 серпня прийняв перше рішення про викуп 17 недобудованих об'єктів житлового будівництва на 632 квартири в 17 компаній загальною вартістю 147,085 млн грн для наступної їх передачі пільговим категоріям черговиків.
Тимошенко підкреслила, що уряд буде приймати подібне рішення на кожному засіданні, при цьому ціна викупу житла залежно від регіону складе від 2,5 до 4,2 тис. грн. за 1 кв. м.
При цьому квартири викуповуються ДІУ тільки за умови існуючої внутрішньої обробки, а за кожним будинком, що добудовується, буде закріплений інспектор архітектурно-будівельного контролю і складений графік виконання робіт.
Пізніше, 7 серпня, прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила про намір уряду до кінця 2009 року викупити в будівельників понад 10 тис. недобудованих квартир для передачі їх пільговим категоріям черговиків.
За даними Національного банку України, у чергах на одержання квартир стоять 1,25 млн українських сімей.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас