Медведєв запропонував прирівняти пиво до міцних напоїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв запропонував прирівняти пиво до міцних напоїв

433
У рамках нової антиалкогольної компанії, яку, схоже, всерйоз вирішила почати російська влада, у країні можуть значно посилити контроль над обігом пива, дорівнявши його до міцних алкогольних напоїв. У всякому разі, президент РФ Дмитро Медведєв, що сьогодні назвав алкоголізм національним нещастям, на тій же нараді зажадав уважно вивчити всі пропозиції щодо цього.
Президент запропонував низку заходів щодо зниження споживання алкоголю, насамперед серед молоді. Як підкреслив Медведєв, звичка пити із приводу і без приводу може привести до важкої алкогольної залежності в короткий термін. Щодня або через день слабоалкогольні напої і пиво п'ють третина юнаків і майже 20% дівчат, розповів він.
Для боротьби із цим, необхідно навести порядок у роботі роздрібних мереж і торговельних точок і посилити відповідальність за продаж алкоголю неповнолітнім, впевнений Медведєв.
"Продаж алкоголю неповнолітнім неприпустимий", - підкреслив президент.
Прекрасно відомо, що хоча в Росії і заборонений продаж алкоголю особам, що не досягли 18 років, ця вимога часто ігнорується продавцями в основному дрібних торговельних точок. Причому Медведєв заявив, що такого не було в радянські часи.
Медведєв нагадав, що все частіше звучать пропозиції про зміну підходу до регулювання виробництва та обігу пива і слабоалкогольних напоїв. Пропонується поширити на них загальні принципи регулювання і ті ж обмеження, які застосовуються відносно міцних напоїв. Необхідно прорахувати всі можливі наслідки подібних заходів, і нарешті прийняти дієве рішення у цій сфері, підкреслив президент. Серед таких заходів: заборона на продаж спиртних і слабоалкогольних напоїв і пива поблизу шкіл, дозвільних центрів, спортивних споруд, жорсткість вимог до торговельних приміщень, де вони можуть продаватися, а також обмеження на рекламу таких напоїв.
"Я вважаю ці пропозиції дуже серйозними. Вони вимагають ретельного аналізу та докладного обговорення", - цитує Медведєва його прес-служба.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас