Річні темпи інфляції у Великобританії можуть впасти нижче 1% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Річні темпи інфляції у Великобританії можуть впасти нижче 1%

Казна та Політика
152
Інфляція у Великобританії буде сповільнюватися і далі та залишиться нижче цільового порога Банку Англії (2%) як мінімум до кінця 2012 року, оскільки відновлення економіки буде дуже повільним і зберігається ризик обмеження кредитування банками, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на заяву британського ЦБ.
Восени темпи інфляції у Великобританії в річному вирахуванні можуть опуститися нижче 1%, економічне зростання у перерахуванні на річні темпи відновиться до 2010 року, стверджує голова Банку Англії Мервін Кінг.
Великобританія залишиться в скрутному становищі ще кілька років, відзначив Кінг.
Минулого тижня британський ЦБ оголосив про розширення програми викупу активів на 50 млрд фунтів стерлінгів ($84 млрд) - до 175 млрд фунтів ($288), щоб уникнути "ризиків надмірного уповільнення інфляції". Банк Англії також залишив базову процентну ставку без зміни на рекордно низькому рівні 0,5%.
"Комітет продовжує вважати, що стимули приведуть до повільного відновлення економічної активності, однак строки і масштаби такого відновлення залишаються найвищою мірою невизначеними, - говориться у звіті Банку Англії про інфляцію. - Умови кредитування, імовірно, залишаться складними, оскільки банки продовжують реструктуризацію балансів".
Банк Англії відзначив також, що ситуація на грошово-кредитних ринках трохи покращилася, не в останню чергу завдяки ефективності реалізованої ЦБ програми викупу активів. Разом з тим британським банкам необхідно залучити додатковий капітал, вважають регулятори.
Прибутковість британських облігацій знижується після виступу Кінга. Курс фунта стерлінгів відносно євро впав до 14:43 до 86,04 пенсу з 85,83 пенсу до опублікування прогнозу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас