Готельний інвестиційний ринок регіону EMEA досяг дна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Готельний інвестиційний ринок регіону EMEA досяг дна

238
Темп річного зниження інвестиційної активності на ринку готельної нерухомості в другому кварталі сповільнився і склав 49% у порівнянні з 2008 р. У першому кварталі 2009 р. цей показник склав 80%. Скорочення транзакцій почалося в другому кварталі 2008 р., таким чином, період найбільших падінь залишився позаду, і настав час, коли необхідно сконцентруватися на майбутньому.
"Сьогодні ринок характеризується великою невизначеністю, - відзначив Марк Уінн - Сміт, Головний виконавчий директор по країнах Європи, Близького Сходу та Африки компанії Jones Lang Lasalle Hotels, - однак загальним трендом при настільки низькій активності є наявність мотивації продавця та гнучкості кредитора, що здатні привести до успіху. На ринку присутні зацікавлені "інвестори - покупці" (buyers), що призначають свої ціни на низькому рівні, відповідно ринок оживе, коли продавці погодяться на кращу можливу в даних ринкових умовах ціну. Дві інші характерні риси в ситуації, що склалася - по-перше, висновки, які можна одержати при здійсненні однієї угоди, ніколи або рідко можна застосувати щодо інших угод, а по-друге, розрив між "гарним" і "поганим" збільшується".
Іспанія була найактивнішим ринком у першій половині 2009 р. і наблизилася до інвестиційних обсягів, що досягають 200 млн. євро в цілому за рахунок угод, проведених за межами "топових" зон для розміщення готелів. Великобританія, що традиційно вважалася ринком із найбільш значними обсягами угод, посіла друге місце, досягнувши рівня 180 млн. євро по п'ятьох здійснених угодах.
У першій половині року домінуючими джерелами інвестування були внутрішні капітали, які склали 44% від загального обсягу проведених транзакцій. Проте, такий результат характеризує спад в активності "домашніх" інвесторів у порівнянні з першим кварталом 2009 р., коли їх частка в загальному обсязі склала 50%. Серед інвесторів-покупців переважною групою залишилися готельні оператори - обсяг угод, зроблених операторами, склав 36% у першому півріччі 2009 р.
Оскільки готельні оператори - це саме ті гравці ринку, яким об'єкти готельної нерухомості необхідні для здійснення своєї основної діяльності, ми очікуємо прояву більш сильної активності з їхнього боку в найближчі 6 місяців.
За матеріалами:
Ринок.biz
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас