Що GM не подобається в Magna? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що GM не подобається в Magna?

Фондовий ринок
590
У газети Wirtschaftswoche, що видається в Дюссельдорфі, особливий погляд на проблеми, пов'язані з угодою із продажу американським концерном GM німецької дочірньої компанії Opel. Головну причину, через яку GM ніяк не може сторгуватися з Magna, газета бачить не в самому канадсько-австрійському виробнику автокомпонентів, а в його партнері - російському Сбербанку.
Переговори з Magna застопорилися нібито в першу чергу не із причин фінансово-економічного характеру, а через побоювання американців із приводу можливостей великого доступу до патентів GM, які можуть відкритися перед російськими компаніями в результаті угоди. За інформацією Wirtschaftswoche, це питання дуже хвилює американську адміністрацію. Від неї GM нібито навіть одержав настійну рекомендацію: ніякого підписання угоди з Magna доти, поки зростання впливу російської сторони на канадсько-австрійський концерн не буде зупинено.
Magna претендує на якнайширший доступ до технологічних розробок GM, до пакета, який не обмежується сферою винятково автомобілебудування. Але ж приблизно 5% обороту американського концерну припадає на продукцію військового характеру. Це означає, що в руки консорціуму Magna - Сбербанк можуть потрапити технології оборонного значення. GM до такого повороту явно не готовий. Дотепер усі спроби переконати Magna обмежитися лише суто автомобільними секретами американців не приносили успіху.
При цьому американську сторону дратує, що під впливом Сбербанка Magna усе далі відходить від принципів меморандуму про взаєморозуміння, підписаного у відомстві федерального канцлера. На даний момент питання, навколо яких виникають протиріччя, не знімаються. Спірних пунктів не один-два, а 52, відзначає Wirtschaftswoche.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас