Київ збільшать у півтора рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ збільшать у півтора рази

1605
У столиці побудують тунелі, ущільнять забудову і проведуть метро в передмістя.
Міські чиновники вносять нові поправки в Генплан столиці - у Києві не буде обіцяних тунелів під Дніпром, промислові підприємства таки не винесуть за межі міста, зате відбудують ще 30 млн "квадратів" житла - майже пів-Києва!
"Я вважаю, що проект тунелю від площі Перемоги мало не до Ленінградської на Лівому березі - це маячня. І ніхто всерйоз про його реалізацію не думав", - розповів "Сьогодні" науковий керівник розробки Генплану архітектор Микола Дьомін.
За його словами, тунелі будуть будувати в інших місцях. Наприклад, на Кловському спуску років через 10 можна буде заїхати під землю і виїхати вже на Петровській алеї, звідки направитися на Лівий берег. Також влада поки не відмовляється від своїх планів прорити тунель під Хрещатиком, який повинен звільнити від пробок центр.
А от виносити за межі міста промислові підприємства, швидше за все, не будуть. Це, мовляв, дорого і підприємці на таке не підуть. Один з розробників Генплану Генріх Фільваров говорить, що швидше за все, заводи та фабрики змусять модернізуватися - змусять скоротити шкідливі викиди та облаштувати свою територію. Але фізично будівлі поки забирати за межі міста не будуть.
Як говорять архітектори, у найближчу десятилітку в місті зосередяться на будівництві житла. "Ми хочемо добудувати ще 30 млн "квадратів", тобто на 50% збільшити житловий фонд. Нові будинки з'являться, у тому числі, замість хрущовок. Але ще є резерви зі збільшення меж міста", - говорить Фільваров. Автори Генплану розповідають, що зараз ведуться переговори з областю. У поле зору потрапляють практично всі населені пункти, час поїздки до яких від нинішніх меж міста становить 1 годину. "Це Бровари, Бориспіль, Обухів, Васильків, маленькі села", - перераховує Фільваров. Сюди збираються провести наземне метро і додаткові автотраси, щоб з'єднати їх із центром міста. "Наземне метро в найближчі міста можна побудувати за кілька років. Для цього особливих зусиль не треба, а витрати візьмуть на себе інвестори", - сказав Микола Дьомін.
Остаточно Генплан планують затвердити наприкінці цього року, після чого візьмуться за пошук інвесторів.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас