Ангела Меркель віддає перевагу пропозиції Magna — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ангела Меркель віддає перевагу пропозиції Magna

Фондовий ринок
404
Канцлер Німеччини Ангела Меркель віддає перевагу пропозиції консорціуму канадсько-австрійської компанії Magna і російського банку Сбербанк в угоді із продажу американською General Motors свого європейського підрозділу Opel.
"Я зовсім чітко віддаю перевагу Magna. Я хочу ще раз сказати про це з усією ясністю", - заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель в інтерв'ю німецькому телеканалу RTL.
Хоча інтерв'ю було присвячено широкому колу тем, особливу увагу ЗМІ викликала саме ця заява німецького уряду, що стосується ситуації навколо продажу американським автовиробником європейської "дочки".
Як відзначають німецькі ЗМІ, про преференції німецького уряду вперше було заявлено настільки конкретно і рішуче. Раніше представники держструктур висловлювалися з даного приводу не те щоб ухильно, але все-таки залишаючи собі шлях до різної інтерпретації сказаного. Крім Magna-Сбербанк на Opel претендує бельгійський інвестиційний фонд RHJ International.
Німеччина має можливість реально вплинути на долю Opel, оскільки після продажу автовиробник одержить значну допомогу від німецької держави. "За необхідності я, природно, підключуся", - відмітила із цього приводу Меркель.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас