Долар трохи додав у парі з євро, ієна дорожчає через падіння на фондових ринках АТР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар трохи додав у парі з євро, ієна дорожчає через падіння на фондових ринках АТР

Валюта
294
Вартість долара та ієни росте в середу відносно євро та інших світових валют через падіння на фондових майданчиках Азіатсько-Тихоокеанського регіону, яке підтримує попит на більш безпечні активи, номіновані в доларах і ієнах, повідомляє агентство Bloomberg.
Інтерес до валют "тихої гавані" підвищується також після того, як американська фінкомпанія CIT Group Inc. відклала опублікування квартальної звітності до закінчення переговорів про реструктуризацію із кредиторами. Інвестори вважають, що CIT буде потрібно більше часу для залучення необхідних коштів.
Долар дешевшає до ієни в очікуванні рішення Федеральної резервної системи США про базову процентну ставку.
Євро коштував $1,4145 на 9:26 у середу проти $1,4149 на кінець попередньої сесії.
Курс єдиної європейської валюти до ієни впав до цього часу до 135,08 ієни проти 135,82 на кінець сесії у вівторок.
Вартість долара відносно японської нацвалюти знизилася до 9:26 у середу до 95,49 ієни проти 95,99 днем раніше.
"Ринок відчуває, що відновлення фінансових установ може бути обмеженим, - заявив валютний аналітик і економіст Credit Suisse Group AG у Токіо Сатору Огасавара. - Розумно очікувати, що учасники ринку не захочуть ризикувати і повернуться до ієни".
Опублікована у вівторок і середу слабка фінансова звітність китайських і японських компаній викликала зниження котирувань акцій в Азії.
Зведений фондовий індекс АТР MSCI Asia Pacific втратив 1%, японський Nikkei 225 знизився на 1,2%.
Федеральна резервна система (ФРС) США в середу завершує чергове засідання. Учасники ринку вважають, що американський ЦБ не стане підвищувати процентні ставки, що перебувають у цей час майже біля нульового рівня, і чекають його рішення відносно подальшої долі деяких антикризових програм.
У традиційній заяві ЦБ, швидше за все, укаже на нові ознаки ослаблення рецесії в США, але знову попередить, що проблеми в економіці зберігаються, і в цій ситуації ФРС буде втримувати низькі процентні ставки ще протягом "тривалого періоду часу".
Рішення ФРС буде опубліковано о 22:15 в середу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас