Падіння на фондових майданчиках АТР у середу викликано слабкою звітністю компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Падіння на фондових майданчиках АТР у середу викликано слабкою звітністю компаній

Фондовий ринок
71
Фондові індекси Азіатсько-Тихоокеанського регіону падають у середу вперше за три сесії, оскільки після опублікування слабкої звітності компаній інвестори повернулися до думки про те, що акції в АТР занадто подорожчали під час 5-місячного зростання котирувань, повідомило агентство Bloomberg.
Найбільший виробник вантажівок-пікапів у Китаї Great Wall Motor Co. оголосив про скорочення чистого прибутку за перше півріччя на 36%. Провідна австралійська компанія з будівництва житла Stockland зафіксувала чистий збиток за підсумками фінансового року.
Зведений фондовий індекс регіону MSCI Asia Pacific опустився з відкриття торгів на 1% - до 111,65 пункту.
Японський Nikkei знизився на 1,2%, гонконзький Hang Seng - на 1,9%.
Китайський індекс Shanghai Composite втратив 2,4% після того, як міністерство торгівлі Китаю оголосило, що зусилля уряду зі зміцнення внутрішнього попиту не можуть повністю компенсували скорочення експорту.
"Після такої кризи, яка трапляється раз на сторіччя, інвестори відчувають спустошення. Поточна вартість акцій надмірно висока", - вважає старший аналітик Toyota Asset Management Co. Масару Хамасакі.
Котирування цінних паперів Great Wall упали на 5%.
Папери Dongfeng Automobile Co., що виробляє легкі вантажівки в Китаї разом з японською Nissan, втратили в ціні 3,6%, тому що її виторг у січні-липні скоротився на 3,8%.
Акції Stockland подешевшали на 2,4%. Збиток девелопера був пов'язаний зі списаннями, викликаними зменшенням вартості основних фондів.
Ціна паперів Ascendas Real Estate Investment Trust опустилася на 5,7% на торгах у Сингапурі після того, як компанія продала нові акції з дисконтом.
Курс акцій Commonwealth Bank of Australia виріс на 2,6% завдяки більш позитивній фінансовій звітності, ніж очікувалося.
Вартість акцій третьої за розміром гірничодобувної компанії світу Rio Tinto упала на 0,6% після того як китайське інформаційне агентство "Синьхуа" повідомило про те, що четверо працівників компанії були арештовані за підозрами у промисловому шпигунстві.
Результати третини з 457 компаній списку MSCI Asia Pacific, що вже опублікували квартальну звітність, перевищили очікування аналітиків, дані про прибуток 17% таких корпорацій виявилися гіршими від прогнозу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас