Запаси на оптових складах у США в червні впали 10-й місяць підряд - на 1,7% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Запаси на оптових складах у США в червні впали 10-й місяць підряд - на 1,7%

Енергетика
166
Запаси товарів на оптових складах у США в червні впали за підсумками десятого місяця підряд - це найтриваліший період зниження з початку відстеження показника в 1987 році, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на дані міністерства торгівлі.
Запаси скоротилися на 1,7%, тоді як аналітики очікували зменшення на 0,9%.
Згідно з переглянутими даними, скорочення цього показника в травні склало 1,2%, а не 0,8%, як повідомлялося раніше.
Скорочення, що тривало в другому кварталі, запасів товарів на оптових складах США, можливо, підготувало ґрунт для повернення до зростання виробництва в другій половині цього року, оскільки попит стабілізувався, відзначають експерти.
Низькі запаси автовиробників, імовірно, дозволять їм збільшити обсяги випуску, щоб задовольнити попит, підтримуваний реалізацією урядової програми "cash-for-clunkers" (готівка за автохлам), яка передбачає надання до $4,5 тис. при купівлі нового, більш економічного автомобіля замість старого.
"Запаси скорочуються, оскільки виробники значно знизили обсяги виробництва, - відзначає економіст Standard Chartered Bank у Нью-Йорку Девід Семменс. - Послідовне падіння запасів і зростання продажів заохочують нарощування обсягів випуску".
Продажі товарів з оптових складів виросли в червні на 0,4%, як і в попередньому місяці.
Запаси на оптових складах здатні забезпечити продажі з урахуванням поточних темпів попиту протягом 1,26 місяця, що є найнижчим показником з листопада минулого року, у порівнянні з 1,28 місяця в травні.
Запаси товарів тривалого користування знизилися в червні на 1,5%. Продажі товарів даної категорії, термін служби яких перевищує три роки, збільшилися на 0,7%.
На частку оптових складів припадає приблизно четверта частина загального обсягу складських запасів США.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас