Перша книга про "шахрая століття" Медоффа виходить у США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перша книга про "шахрая століття" Медоффа виходить у США

301
Перша книга про "шахрая століття" Бернарда Медоффа, який створив безпрецедентну фінансову піраміду майже на 65 мільярдів доларів, виходить у вівторок у США, повідомляє кореспондент РІА Новости.
"Занадто добре, щоб було правдою, або історія злету і падіння Бернарда Медоффа" написана кореспондентом фінансового журналу Barron's Ерін Арведланд, яка ще в 2001 році привселюдно засумнівалася в незвичайно високій прибутковості - близько 20%, яку високопоставлений шахрай пропонував інвесторам.
В інтерв'ю репортерові Barron's Медофф не пояснив джерела надпривабливих дивідендів, що стало темою проблемної публікації під заголовком "Не запитуй і не говори" за сім років до скандального викриття.
У книзі Арведланд стверджує, що Медофф створив свою "піраміду століття" не сам, і його лондонський офіс цілком міг скласти уявлення про справжній бізнес свого патрона. Більше того, автор вважає, що банк JPMorgan Chase, що управляв рахунками Медоффа, уже у вересні 2008 року міг мати у своєму розпорядженні дані про характер діяльності шахрая.
Засновник і колишній голова фондової біржі Nasdaq 71-річний Медофф у червні засуджений до 150 років в'язниці. Він раніше зізнався в суді, що протягом 20 років обманював інвесторів і регуляторів, що не здійснював ніяких угод, а просто перераховував усі кошти на свій банківський рахунок, видаючи з нього кошти на вимогу клієнтів у вигляді "прибутку".
У списку ошуканих вкладників виявилися не тільки найзаможніші громадяни США і знаменитості, але й найбільші світові банки - BNP Paribas, HSBC, Credit Agricole, Societe Generale, Natixis, Nomura, Royal Bank of Scotland, Unicredit.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас