Федеральний резервний банк Нью-Йорка активно набирає трейдерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Федеральний резервний банк Нью-Йорка активно набирає трейдерів

434
Федеральний резервний банк Нью-Йорка став найактивнішим рекрутером фінансових талантів на Уолл-стріт: він наймає все нових і нових трейдерів для управління своїми гігантськими портфелями цінних паперів, що продовжують рости, пише у вівторок The Financial Times.
Будучи частиною ФРС, Федеральний резервний банк Нью-Йорка (ФРБ) відповідає за втілення в життя монетарної політики центрального банку країни. Свій трейдерський штат ФРБ має намір довести до 400 людей. Для порівняння, на кінець 2007 року в даному секторі банку працювало 240 співробітників.
Більшість нових службовців приходить у ФРБ із приватного сектору, що не дивно: багато комерційних банків, рейтингові агентства, хедж-фонди активно скорочують свій штат. Нью-Йоркські чиновники недавно заявили, що всього роботу в секторі можуть втратити до 140 тис. осіб.
На думку аналітиків, гостра необхідність відділення ФРС у Нью-Йорку в трейдерах виникла як прямий наслідок зусиль центробанку країни з підтримки в організмі американської економіки нормального кредитного кровообігу.
ФРС купувала цінні папери з фіксованим доходом у такій кількості, що активи відомства досягли торік 2 трлн доларів. Це й змусило центробанк США дійти висновку: потрібно більше людей, щоб моніторити ринки і кредитні ризики.
Для експертів зростання числа трейдерів Федерального резервного банку Нью-Йорка, а значить, і ФРС ясно свідчить про одне: навіть, незважаючи на те, що політика кредитної експансії ФРС зараз, коли ринки почувають себе краще, явно проводиться не з колишньою активністю, діяльність центробанку однаково залишається експансивною.
Варто відзначити і той факт, що набір співробітників почався саме в той самий час, коли плани Обами наділити ФРС додатковими регулятивними повноваженнями в галузі моніторингу системних ризиків піддалися новому проробленню - не в останню чергу через фізичну нездатність центробанку США відреагувати на всі ризики, закладені у фінансовій системі країни за останні роки.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас