У Великобританії хочуть скасувати обмеження на роботу пенсіонерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Великобританії хочуть скасувати обмеження на роботу пенсіонерів

Казна та Політика
254
У Великобританії проходить громадська кампанія за скасування обмежень на роботу пенсіонерів. Зокрема, у судах перебувають близько трьохсот позовів від звільнених в 65 років працівників, що вимагають компенсації за дискримінацію або поновлення на роботі.
Британське законодавство визначає пенсійний вік 65 років. Роботодавці мають право звільняти робітників та службовців, що досягли пенсійного віку. У державних структурах вихід на пенсію встановлений у віці 60 років - незалежно від займаної посади.
Тим часом, у суспільстві існує переконання, що трудове законодавство, що передбачає обмеження на роботу за віком, є дискримінаційним і суперечить директиві Європейського союзу, що забороняє будь-яку дискримінацію за віком.
Проти зміни трудового законодавства виступає впливова Конфедерація британської промисловості, аргументи якої полягають у тому, що нинішня політика обов'язкового виходу на пенсію у віці 65 років приводить до руйнівної політики, що забороняє працівникам самим вирішувати, коли стати пенсіонерами. Зокрема пенсіонери, що живуть у бідності, хочуть підвищити свій рівень життя, але не можуть це зробити. Крім того, звільнення великого числа кваліфікованих і досвідчених працівників у працездатному віці погіршує якість робочої сили та негативно позначається на економіці.
Відзначається, що усе більше людей вважають, що 65 років - занадто ранній вік для виходу на пенсію і що, можливо, 70 років - більш підходяща межа.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас