Aisi Realty залучить для складу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Aisi Realty залучить для складу

Фондовий ринок
391
Сьогодні девелоперська компанія Aisi Realty Public Limited (Кіпр) почне продавати папери додаткового розміщення акцій (SPO) додемісії на загальну суму $5,4 млн.
Кошти потрібні компанії, щоб профінансувати завершення будівництва логістичного комплексу "Термінал Бровари" (Київська обл.)
Як стало відомо вчора, рішення про додаткове розміщення 222 млн. 77,817 тис. акцій за ціною 1,5 пенсу акціонери Aisi Realty прийняли на позачергових загальних зборах 9 серпня. Обсяг додемісії складе близько 54% від збільшеного статутного капіталу компанії. Акції додемісії будуть наділені такими ж правами акції, як і існуючі, включаючи право на одержання дивідендів та ін. А збільшений статутний капітал Aisi Realty Public Limited складе 414 млн. 272,792 тис. акцій номіналом EUR0,01.
У повідомленні на Лондонській фондовій біржі компанія уточнює, що залучені кошти Aisi Realty Public Limited планує направити на завершення будівництва логістичного комплексу "Термінал Бровари" у Броварах (Київська обл.), а також на покриття частини операційних видатків компанії. При цьому уточнюється, що ці кошти не будуть направлені на виплати винагород менеджменту компанії.
Саме з фінансуванням цього складського комплексу компанія зазнавала труднощів. Так, у січні 2009 р. Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) виділив компанії Terminal Brovary LLC, дочці Aisi Realty Public Limited, кредит на суму $34,4 млн. для фінансування будівництва об'єкта. Пізніше, у травні, компанія заявляла про труднощі завершення цього проекту, пов'язані із затримками одержання першого траншу ЄБРР по кредиту. І повідомляла, що веде переговори з банківськими консорціумами і можливими партнерами - спільними підприємствами - для фінансування цього проекту. У липні СК "Альтіс-Холдинг" (Київ), генпідрядник будівництва логістичного комплексу, оголосила, що відновлює роботи на об'єкті у зв'язку з успішним подоланням труднощів у фінансуванні об'єкта, яке було зупинено восени 2008 р., і планує завершити будівництво в четвертому кварталі ц.р. За даними на кінець липня, готовність "Термінала Бровари" була на рівні 75%. У комплексу уже є орендар. У липні 2008 р. Aisi підписала з компанією "Українські вантажні кур'єри" (УВК, Київ) 10-річну угоду про попередню оренду всього складу - 49,18 тис. кв. м логістичних площ.
"Акції компаній у секторі real estate у цей час користуються дуже маленьким попитом, у зв'язку із кризою в будівельній галузі. Найбільш ліквідними донедавна компаніями були XXI століття і KDD. Угоди по інших компаніях відбуваються дуже рідко", - пояснив Володимир Грищенко, начальник відділу торгівлі цінними паперами ІК "Трійка Діалог Україна". За його словами, компанія Aisi Realty Public Limited є вкрай неліквідною й угоди по цій компанії практично відсутні. "Швидше за все, додаткова емісія буде розміщена серед існуючих акціонерів і на ринок не потрапить. Ми оцінюємо дану угоду як форму залучення додаткового капіталу в рамках реструктуризації бізнесу", - вважає пан Грищенко.
Управління активами Aisi Realty Public Limited здійснює Aisi Realty Capital LLC (Бостон), що працює в Києві з 2005 р. Улітку 2007 р. компанія здійснила IPO на AIM LSE, продавши 30,2% акцій за ціною $0,66 за акцію на загальну суму $33,1 млн. Чистий дохід від IPO компанія оцінювала в $30,2 млн. Правління компанії недавно вирішило провести реструктуризацію бізнесу, у результаті якої Aisi стане холдинговою компанією групи Ukrainian property development group. Минулий, 2008 рік компанія закінчила із чистим збитком у розмірі $13,691 млн., тоді як її чистий прибуток за 2007 р. становив $2,681 млн. Чисті активи скоротилися на 28,9% - до $82,5 млн. За даними DTZ, вартість портфеля проектів Aisi на 31 грудня 2008 р. склала $64,8 млн., що на 27,9% менше в порівнянні з аналогічним показником на 30 червня 2008 р. і на 32,2% більше в порівнянні з показником на 31 грудня 2007 р. У портфелі - три проекти в сфері житлової нерухомості в Києві і два проекти в сфері складської нерухомості ("Термінал Бровари" і об'єкт Bela Logistics Park в 15 км від Одеси).
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас