ФРС, ймовірно, залишить без змін базисну процентну ставку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС, ймовірно, залишить без змін базисну процентну ставку

Валюта
270
У середу почнеться чергове засідання щодо валютної політики Федеральної резервної системи (ФРС), яке протриває два дні. Хоча в американській економіці намітилися ознаки відродження, проте, економіка в США в цілому залишається нестабільною, тому ФРС, цілком ймовірно, збереже базисну процентну ставку на історично низькому рівні.
Передбачається, що голова ради керуючих ФРС Бен Бернанке на майбутньому засіданні дасть зрозуміти, що хоча в економіці намітилися ознаки відродження, проте, створені кризою труднощі ще не закінчилися. У зв'язку з цим ФРС, імовірно, збереже базисну процентну ставку на 0,25% історично низькому рівні з метою зменшення кредитної собівартості підприємств і споживачів.
На думку частини економістів, ФРС, можливо, цього року і навіть на початку наступного року збереже базисну процентну ставку на історично низькому рівні. До того ж, за прогнозом ринку, відповідні заходи ФРС зі збільшення ліквідності ринку не зміняться.
Валовий внутрішній продукт США в другому кварталі цього року знизився лише на 1%, що набагато краще від прогнозу ринку. У липні безробіття в США також скоротилося до 9,4% проти 9,5% у червні, це перше зниження за останні 15 місяців.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас