НБУ вимагає від банків направляти СПУ на міжбанку лише актуальні заявки з реальними курсами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ вимагає від банків направляти СПУ на міжбанку лише актуальні заявки з реальними курсами

Валюта
790
Національний банк України (НБУ) вимагає від банків направляти в систему підтвердження угод (СПУ) на міжбанківському валютному ринку лише актуальні заявки з реальними курсами.
"Банки з метою здійснення операцій з купівлі або продажу безготівкової іноземної валюти за гривню з іншими банками повинні подавати в СПУ на міжбанківському валютному ринку України винятково актуальні заявки (які відображають реальні потреби клієнтів і самого банку) із вказівкою реальних курсів купівлі або продажу інвалюти, за якими банк готовий здійснити відповідну операцію", - вказує НБУ в листі до банків у понеділок (№13-117/5268-15060).
У листі підкреслюється, що СПУ повинна відображати реальну кон'юнктуру міжбанку в режимі поточного часу, у зв'язку із чим банки зобов'язані анулювати ті заявки, по яких у результаті виникнення об'єктивних причин операції не будуть здійснюватися - не пізніше ніж за годину до закінчення часу функціонування СПУ.
Як повідомлялося, у липні Нацбанк, а пізніше і прем'єр-міністр заявили, що різке ослаблення курсу гривні пов'язане з діями конкретної групи банків, яка прагне заробити на ослабленні національної валюти.
Ослаблення гривні на міжбанку в понеділок триває: ринкові котирування до 14:45 досягли рівнів 8,04-8,12 грн/$.
НБУ заявив про готовність продавати та купувати валюту на міжбанку в понеділок за курсами 7,77 грн/$1 і 7,74 грн/$1 відповідно, тоді як у четвер він здійснював свої операції за курсами 7,75 грн/$1 і 7,73 грн/$1.
Курс гривні на міжбанку з початку поточного року (за підсумками торгів 7 серпня) зміцнився на 0,4%, до 8,015 грн/$1 з 8,05 грн/$1. Для підтримки курсу національної валюти НБУ з початку року продав зі своїх резервів $7,6 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас