НБУ затвердив рекомендації для банків щодо роботи із проблемними позичальниками-фізичними особами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ затвердив рекомендації для банків щодо роботи із проблемними позичальниками-фізичними особами

Кредит&Депозит
5023
Національний банк затвердив рекомендації для банків щодо роботи із проблемними позичальниками-фізичними особами.
Ці рекомендації затверджено постановою НБУ №461 від 6 серпня.
Відповідно до постанови, зазначені рекомендації дадуть змогу розпочати в Україні процес впровадження європейських стандартів щодо роботи банків з позичальниками-фізичними особами, які потрапили в скрутне фінансове становище у результаті непередбачених обставин, що негативно вплинули на їх платоспроможність.
Постанову прийнято з метою зменшення ризиків банківської діяльності й для уникнення втрати довіри до банківської системи, зокрема, шляхом створення прийнятних умов для забезпечення виконання позичальниками взятих на себе зобов'язань зі споживчих кредитів.
Дотримання цих рекомендацій сприятиме поліпшенню повернення кредитів і поновленню довіри населення до банків.
Пам'ятка, що додається до постанови, є інформаційним документом, розробленим з метою підвищення фінансової поінформованості населення.
Пам'ятка також у доступній формі спрямовує позичальника, який має заборгованість зі споживчих кредитів і потрапив у скрутний фінансовий стан, на конструктивне співробітництво з банком.
Документ також інформує позичальника про важливі аспекти, на які потрібно звертати увагу як під час підписання кредитного договору з банком, так і під час обслуговування кредиту, надає роз'яснення щодо можливих негативних наслідків бездіяльності позичальника або прийняття ним необачних рішень.
Як повідомляло агентство, раніше НБУ зобов'язав банки ознайомлювати потенційних позичальників з розробленою Нацбанком пам'яткою щодо споживчого кредитування.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас