Goldman Sachs: В ЦБ РФ відбуваються історичні зміни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Goldman Sachs: В ЦБ РФ відбуваються історичні зміни

Валюта
1089
"Неінтервенціоністський" підхід Банку Росії до ринку іноземної валюти свідчить про "по-справжньому історичні зміни" у політиці російського Центробанку, повідомляє Bloomberg, цитуючи заяву Goldman Sachs Group Inc.
Економіст Goldman Рорі Макфаркухар говорить, що ЦБ РФ тільки один раз за останні 2 місяці втручався в ситуацію на валютному ринку. Кілька днів тому регулятор назвав високу волатильність обмінних курсів одним з факторів, які привели до рішення про зниження ним своєї облікової ставки.
Банк Росії, який знижував ставку рефінансування п'ять разів із 24 квітня з метою стимулювання кредитування, витратив більше третини резервів країни в іноземній валюті в період із серпня по січень, борючись із ослабленням рубля на 35% у порівнянні з доларом. Тим самим був покладений кінець девальвації, обумовленій падінням на 63% ціни сирої нафти марки Urals і через уповільнення темпів економічного зростання.
Фінансова криза прискорила дії Центрального банку в плані переходу до вільно плаваючих обмінних курсів і використання процентних ставок для керування інфляцією, заявив 24 червня голова Банку Росії Сергій Ігнатьєв. Дана мета повинна бути досягнута до 2011 р.
Центральний банк буде, як і раніше, діяти в режимі запобігання зміни курсу національної валюти більш ніж на 4% щодня в будь-якому напрямку і продовжить захищати межі бівалютного кошика в межах від 26 до 41 рублів, впевнені в Goldman Sachs.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас