Fitch підвищило рейтинги Альфа-Банку (Україна) до "ССС+/С" після обміну єврооблігацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch підвищило рейтинги Альфа-Банку (Україна) до "ССС+/С" після обміну єврооблігацій

674
Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's підвищило довгостроковий і короткостроковий кредитні рейтинги контрагента Альфа-Банк (Київ) з "SD/SD" ("вибірковий дефолт") до "ССС+/С" із прогнозом "негативний".
Як говориться в повідомленні агентства в п'ятницю, рейтинг за національною шкалою було підвищено з "SD" до "uaB".
S&P пояснює підвищення рейтингів тим, що 5 серпня банк завершив обмін трьох випусків своїх єврооблігацій на суму приблизно $1,0 млрд, що становить близько третини його зобов'язань, і продовжує виконувати наявні в нього боргові зобов'язання, у тому числі щодо реструктурованих єврооблігацій.
"Після завершення обміну потреби банку в рефінансуванні зовнішніх боргових зобов'язань зі строками погашення, що наступають найближчим часом, скоротилися завдяки збільшенню дюрації зобов'язань", - відзначила кредитний аналітик агентства Катерина Трофімова.
Зокрема, за даними S&P, обсяг зовнішніх зобов'язань зі строками погашення, що наступають до кінця 2009 року, зменшився приблизно на $400 млн. Тепер банк зобов'язаний виплатити менше $90 млн за зовнішніми борговими зобов'язаннями до кінця 2009 року і менше $120 млн - протягом 2010 року, що не перевищує 10% його активів.
Однак грошові авансові платежі в розмірі майже $225 млн, здійснені в рамках угоди реструктуризації, натиснули на короткострокові ліквідні кошти банку, відзначається в повідомленні агентства.
Згідно з ним, рівень рейтингів відображає якість, що погіршується, активів і вразливу позицію ліквідності Альфа-Банку на тлі нинішньої складної ситуації в економіці України, а також значну концентрацію кредитного портфеля та депозитної бази цього банку.
З позитивних моментів S&P відзначає гарну позицію банку на внутрішньому ринку, помірну галузеву концентрацію його позикових операцій і підтримку з боку акціонерів.
"Прогноз "негативний" відображає нашу зростаючу стурбованість із приводу впливу ситуації, що погіршується, в економіці України і пов'язаного із цим падіння курсу національної валюти, а також із приводу високої уразливості якості активів, ресурсної бази та ліквідності Альфа-Банку", - відзначила К.Трофімова.
Альфа-Банк заснований в 1993 році. Найбільшим акціонером Альфа-Банку на 1 липня було ABH Ukraine Limited (Кіпр), що володіло 99,99% статутного капіталу банку.
Згідно з даними Нацбанку України, до 1 липня 2009 року за розміром загальних активів (32,38 млрд грн) банк займав 7-е місце серед 184 українських банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас