Ринок акцій України в п'ятницю закрився у "мінусі" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок акцій України в п'ятницю закрився у "мінусі"

Фондовий ринок
144
На українському ринку акцій у п'ятницю відбувалася фіксація прибутку інвесторами, у результаті чого біржі закрилися незначним падінням: індекс "Української біржі" знизився на 0,25% до 1114,70 пункту, індекс фондової біржі "ПФТС" - на 0,69%, до 439,33 пункту.
П'ятничні торги пройшли на очікуваннях даних щодо безробіття в США.
"Практично всі українські папери втратили від 1% до 3% на відкритті, оскільки інвестори фіксували прибуток після чотиритижневого ралі. Однак рівень безробіття в США виявився нижчим від очікувань аналітиків, показавши найкраще значення із квітня 2008 року, що дало ринкам додаткові аргументи для зростання. На кінець торговельної сесії більшість паперів відіграла падіння і вийшла в позитивну зону", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" керуючий директор з міжнародних продажів інвестгрупи "Сократ" Костянтин Лєснічий.
Незважаючи на гарне новинне тло, індекс Української біржі все-таки закрився в незначному "мінусі", в основному на запізнілому "відскоку" акцій "Мотор-Січі ("мінус" 1,37%), повідомив він.
Серед "розчарувань дня" експерт назвав рішення зборів акціонерів Авдієвського коксохімзаводу не виплачувати дивіденди, у результаті чого акції емітента "просіли" більш ніж на 5%.
За словами начальника відділу торгівлі цінними паперами інвесткомпанії "Трійка Діалог Україна" Володимира Грищенка, на світових майданчиках у п'ятницю спостерігався стрімкий злет котирувань ф'ючерсів на нафту, ослаблення долара і спекулятивне зростання на інші сировинні товари.
Разом з тим, незважаючи на ейфорію, що повернулася на ринки після виходу статданих у США, проблеми американської економіки далекі від завершення, відзначили в інвесткомпанії "Альтана Капітал".
"Ціни на нафту вже близькі до прогнозованих міжнародними аналітиками максимумів на кінець 2009 року, тому ринкам у найближчому майбутньому доведеться шукати інший драйвер зростання або повернутися в бокове русло. Разом з тим на наступному тижні ми очікуємо збереження позитивної динаміки українського ринку акцій", - прогнозує заступник гендиректора з торговельних операцій інвесткомпанії "Альтана Капітал" Роман Перепелиця.
На "Українській біржі" лідерами падіння стали акції Маріупольського металургійного комбінату ім. Ілліча - "мінус" 12,9 %, Авдієвського коксохімічного заводу - "мінус" 5,19%, Стахановського вагонобудівного заводу - "мінус" 1,57%.
За даними інвестгрупи "ТАСК", лідерами за обсягом торгів стали акції "Укрнафти" - укладено 144 угоди на 5,2 млн грн, Єнакіївського металургійного заводу - 52 угоди на 1,9 млн грн, "Азовсталі" - 48 угод на 1,6 млн грн.
На "Українській біржі" у цей день укладено 506 угод на 14,7 млн грн.
За даними ІГ "ТАСК", на "ринкові котирувань" ПФТС лідерами за обсягом торгів стали акції Райффайзен Банку Аваль - укладено сім угод на 502 тис.грн, "Укрнафти" - сім угод на 491,4 тис. грн, "Азовсталі" - дев'ять угод на 485,2 тис. грн.
На "ринку котирувань" ПФТС у цей день укладено 45 угод на загальну суму 3,1 млн грн.
У лідери зі зниження котирувань вийшли акції Маріупольського меткомбінату ім. Ілліча - "мінус" 8,04 % і Авдієвського коксохімічного заводу - "мінус" 6,67%.
На "ринку заявок" ПФТС лідерами торгів за обсягом торгів стали акції "Укрнафти" - укладено 10 угод на 1,3 млн грн, Алчевського метзаводу - сім угод на 735,1 тис. грн, "Західенерго" - дві угоди на 500,9 тис.грн.
На "ринку заявок" ПФТС у п'ятницю була укладена 41 угода на 4,4 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас