Економічна ситуація в Німеччині залишається неоднозначною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економічна ситуація в Німеччині залишається неоднозначною

Казна та Політика
810
Зростання експорту поки не може компенсувати втрат, викликаних світовою фінансовою та економічною кризою. Число банкрутств юридичних осіб зросло. Обсяги промислового виробництва в Німеччині скоротилися.
Федеральне статистичне відомство Німеччини опублікувало низку даних про стан німецької економіки. Так, у червні 2009 року обсяги німецького експорту збільшилися на 7 відсотків у порівнянні із травнем того ж року і склали 68,5 млрд. євро. Як відзначають статистики, настільки істотного зростання експорту в німецькій економіці не спостерігалося з вересня 2006 року. На 6,8 відсотка збільшився імпорт, досягнувши 56,3 млрд. євро. Таким чином, позитивне сальдо торговельного балансу Німеччини склало 12,2 млрд. євро.
Однак повністю подолати наслідки викликаної всесвітньою фінансовою та економічною кризою рецесії поки не вдалося. У порівнянні з торішніми показниками обсяг німецького експорту скоротився на 22,3 відсотка. Федеральне об'єднання оптової і зовнішньої торгівлі (BGA) прогнозує, що експорт товарів з лейблом "Made in Germany" у цілому за 2009 рік зменшиться приблизно на 18 відсотків. Настільки значного зниження обсягів експорту не відзначалося жодного разу за всю історію існування Федеративної республіки.
Найважливішим ринком збуту німецьких продуктів як і раніше залишається ЄС, де в червні були реалізовані товари на суму 43,8 мільярда євро. Перспективи орієнтованої на експорт промисловості Німеччини також непогані. Опубліковані в четвер, 6 серпня, статистичні дані свідчать про зростання обсягу нових промислових замовлень з-за кордону на 8,3 відсотка.
Економічна криза викликала також збільшення числа банкрутств юридичних осіб Німеччини. Із січня по травень 2009 року 13 350 німецьких компаній звернулися до суду із заявою про свою неспроможність. Це на 13 відсотків більше, ніж в аналогічному періоді минулого року. Значно збільшився також обсяг непогашеної заборгованості. У травні розмір вимог кредиторів збанкрутілих компаній склав 6,7 млрд. євро, що в 2,5 рази більше від торішнього показника. Тим часом кількість збанкрутілих приватних осіб за цей період зменшилася на 3,5 відсотка.
У червні в Німеччині несподівано скоротилися обсяги промислового виробництва. У порівнянні із травнем випуск промислових товарів зменшився на 0,1 відсотка. Проте експерти з міністерства економіки ФРН вважають, що кризова точка вже пройдена, і настала фаза стабілізації.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас