Інвестиційні фонди радіють відлизі у фінансовій сфері — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестиційні фонди радіють відлизі у фінансовій сфері

334
Криза - уже позаду. У цьому впевнені аналітики компанії MMCIS investments. Посилаючись на опубліковані звіти за липень, вони заявляють про стабілізацію ситуації на інвестиційному ринку. ПІФи показують стабільні доходи, а інвестори починають активно вкладати зняті раніше з депозитів кошти.
Так, інвестиційний фонд MMCIS investments оголосив про прибутковість за липень 2009 року в розмірі 42% річних для депозитів у доларах США, що на 10% більше від прибутковості за червень 2009 року і на 31% більше прибутковості за січень 2009 року. Зростання, що стабілізувалося, почалося з березня 2009 року, дозволило MMCIS investments вийти та втримати запланований рівень прибутковості 50% річних. Крім цього, керівництво фонду відзначає підвищення активності інвесторів, що дозволило збільшити капіталізацію фонду на 1 серпня 2009 р. з 424,13 до 444,26 млн. доларів США. Таким чином, збільшення активів фонду з початку 2009 року склало 22%, тим самим поклавши кінець негативній тенденції за січень і лютий -5% і -1% відповідно. Хоча зростання активів фонду в порівнянні за аналогічний період 2008 р. становить усього 21,4% керівництво вважає цей показник більш ніж задовільним і таким, що свідчить про початок відлиги у фінансовій сфері.
Аналітики компанії MMCIS investments впевнені, що криза вже позаду, і всі країни СНД уже найближчим часом відчують, як кризові явища почнуть здавати свої позиції, а банківська сфера скоро одержить довгоочікуваний ковток свіжого повітря, обумовленого поверненням депозитів, знятих вкладниками раніше.
Оптимістичні настрої відзначені і на ринку форекс. Аналітики компанії FOREX MMCIS group відзначають стабільну тенденцію зростання обсягу щоденної торгівлі, зокрема по парах EUR/USD, EUR/JPG, USD/JPG. Збільшення обсягів торгівлі не тільки по європейській і американській валюти, але й по японській ієні, показує, що фінансова відлига має загальносвітові масштаби. Цей фактор також свідчить про звільнення активів у банків, які є основними гравцями на ринку форекс. Спад тенденції вилучення депозитів дозволяє їм використовувати свої активи для операцій на валютній біржі, що безумовно у свою чергу зміцнює їхнє фінансове становище.
Не можна також не відзначити пожвавлення внутрішніх відносин між банками. Починають відроджуватися, що практично зійшли на нуль у період кризи, процеси злиттів і поглинань банками один одного. Зокрема яскраво виражена тенденція купівлі більш сильними банками, які меншою мірою постраждали в період кризи, регіональних філій більш слабких банків, які за рахунок таких продажів, намагаються відновити свої фінансові позиції. Причому перерозподіл регіонального банківського ринку відзначено не тільки в Європі, але й у країнах пострадянського простору.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас