GM не може подолати розбіжності щодо Opel — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

GM не може подолати розбіжності щодо Opel

Фондовий ринок
283
Американському автовиробникові General Motors (GM) буде потрібно більше часу на усунення протиріч із канадською Magna International Inc.Росії, що виступає в альянсі з Ощадбанком, в угоді щодо купівлі Opel.
За його словами, спроби подолати розбіжності з Magna і її російським партнером зіткнулися з "труднощами" під час переговорів, що пройшли на цьому тижні. Переговори в Німеччині повторно поставили в порядок денний проблеми, які, здавалося, уже були вирішені. Сміт не виключив, що інвестори можуть підняти нові питання.
У той же час він знову підтвердив, що пропозиція іншого претендента на купівлю Opel - бельгійської інвесткомпанії RHJ - має більш просту структуру, і до неї GM має "дуже мало серйозних питань".
Нагадаємо, уряд Німеччини надав претендентам на купівлю Opel - Magna, що виступає в альянсі з Ощадбанком, і бельгійською інвесткомпанією RHJ International SA - термін до кінця цього тижня, щоб прояснити всі спірні моменти в їхніх пропозиціях.
Нагадаємо, раніше міністр економіки Німеччини Карл Теодор Гуттенберг заявив, що обидва претенденти на Opel повинні поліпшити свої пропозиції, щоб одержати підтримку німецького уряду. Федеральна і земельна влада Німеччини віддає перевагу заявці Magna. Декілька регіональних лідерів Німеччини підтвердили, що підтримують Magna.
Як повідомлялося, 20 липня GM одержав три фінальні заявки від претендентів на купівлю європейського підрозділу Opel/Vauxhall - від Magna і Ощадбанку, бельгійської RHJ і китайської BAIC. 23 липня в компанії заявили, що виключають із переговорів китайську компанію BAIC.
Нагадаємо також, що альянс Magna і Ощадбанку змінив свою пропозицію щодо купівлі Opel. Нова пропозиція передбачає, що Magna і Ощадбанку буде належати по 27,5% акцій Opel, а не по 20% і 35% відповідно, як повідомлялося раніше. Партнери планують інвестувати в компанію близько 700 млн євро, в обмін розраховуючи одержати гарантії з боку уряду Німеччини в розмірі 4,5 млрд євро.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас