Експерт: Не виключено, що проблемні банки ще довго будуть зазнавати труднощів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Не виключено, що проблемні банки ще довго будуть зазнавати труднощів

579
Не виключено, що проблемні банки ще довго будуть зазнавати труднощів, і буде потрібне спеціальне рішення для оздоровлення таких банків.
Таку думку висловив РБК-Україна директор економічних програм Українського центру економічних і політичних досліджень ім. Разумкова Василь Юрчишин.
В умовах кризи треба виходити з деяких консервативних або обережних сценаріїв розвитку банківського сектору, а не оптимістичних або тих, які могли б бути у нормальних умовах, вважає експерт.
"Небезпечно, коли уряд починає втручатися в банківську сферу, - відзначив Юрчишин. - Якщо рекапіталізація дійсно пройшла успішно, як передбачалося, і ці банки одержали досить ресурсів, то повинно бути рішення банків про видачу депозитів, а не рішення уряду".
Потрібно дивитися на баланс, на боргові позиції банків, можливості рефінансування зобов'язань, на структуру депозитів, портфелі активів, щоб рішення про видачу банками депозитів не було просто ефектом привабливості, а було б реально ефективним, підкреслив експерт.
На думку Юрчишина, будь-яке недостатньо продумане рішення щодо оздоровлення банківської сфери може перетворитися на "охрімову свиту", коли глобальні проблеми, боргові позиції банків будуть провисати, і потрібно буде шукати нові ресурси, демонструючи нові героїчні зусилля для порятунку банків.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас