Тимошенко: Уряд в найближчі 2 місяці націоналізує близько 15 дрібних банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: Уряд в найближчі 2 місяці націоналізує близько 15 дрібних банків

Казна та Політика
1513
Уряд протягом найближчих 2 місяців націоналізує близько 15 дрібних банків. Про це заявила сьогодні прем'єр-міністр Юлія Тимошенко в Боярці, повідомляє кореспондент РБК-Україна.
"Уряду довелося узятися за невластиву йому функцію, а для цього є Нацбанк. У них там своя потужна група. Але коли ми побачили, що 5 системних банків і близько 15 дрібних припинили здійснювати платежі, ми втрутилися і націоналізували три з них. У середу я проїхала по тих відділеннях "Родовід Банку", які я знаю, виплати здійснюються, черг немає. На черзі банк "Надра" і 15 дрібних банків, до яких ми доберемося протягом найближчих двох місяців. Ми хочемо показати, що, щось дійсно робиться для виходу із кризи. Ми закладаємо фундамент для подальшого розвитку", - сказала вона.
Напередодні прем'єр заявила, що Кабмін готовий націоналізувати "Укрпромбанк" і банк "Надра" протягом місяця. "Після того, як ми прийняли на позачерговій сесії спеціальний закон про підтримку банків, ми в даний момент бачимо шлях, як "Надра" і "Укрпромбанк" протягом місяця націоналізувати, зробити державними ці банки і почати повертати людям гроші", - сказала прем'єр.
Говорячи про процес рекапіталізації банків у цілому, Тимошенко висловила співчуття, що більша частина банків, одержавши рефінансування НБУ, "завели в офшори" ці кошти. Як приклад прем'єр навела факти, виявлені в трьох банках, які Кабмін уже націоналізував ("Родовід банк", банк "Київ" і "Укргазбанк"). "Один із цих банків одержав від НБУ рефінансування і з цих обсягів на свій маленький "банчик" 1 млрд грн просто переписали під 1% річних", - підкреслила Тимошенко.
Нагадаємо, що в липні держава завершила рекапіталізацію трьох комерційних банків - "Родовід Банку", "Укргазбанку" і банку "Київ" .
Відзначимо, що уряд 10 червня ц.р. ухвалив рішення щодо входження в акціонерний капітал "Родовід банку", "Укргазбанку" і банку "Київ". Сума коштів, виділених для входження в їхній акціонерний капітал, склала 9 млрд 572 млн грн.
Раніше "Укрпромбанк" і банк "Надра" зверталися за додатковою капіталізацією за рахунок державних коштів. В обох банках працює тимчасова адміністрація, введена НБУ.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас